КВІ
П'ятниця
19
04:51

​На Житомирщині розшукали водія, який в’їхав у електроопору та втік з місця ДТП. ВІДЕО

На Звягельщині поліцейські розшукали водія, який в’їхав у електроопору та втік з місця скоєння автопригоди

Днями у Новоград-Волинському районі сталася дорожньо-транспортна пригода за участі керманича, який автівкою зніс бетонну електроопору посеред села та втік. Поліцейські, розшукавши винуватця, виявили у нього явні ознаки сп’яніння. Відносно чоловіка склали матеріали за низкою статей Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Нещодавно до поліцейських надійшло телефонне повідомлення про те, що водій автомобіля у с. Красулі Баранівської територіальної громади, не впоравшись з керуванням, в’їхав у стовп та втік з місця скоєння ДТП.


Прибувши на місце пригоди, поліцейські сектору реагування патрульної поліції виявили на проїжджій частині пошкоджену електроопору та частинки автомобіля.


Уже за декілька годин у сусідньому селі на території приватного домоволодіння правоохоронці виявили легковий «Volkswagen» без номерних знаків та з характерними для автопригоди механічними пошкодженнями.


Як виявилось, власником транспортного засобу є 51-річний житель м. Одеси, який приїхав на гостини до свого товариша. Він пояснив, що зняв номерні знаки з авто, аби приховати свою причетність до скоєння ДТП.


Під час спілкування із чоловіком поліцейські помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння, проте чоловік зізнався, що вживав спиртне уже після ДТП та відмовився від проходження будь-якого тестування.


Відтак відносно водія правоохоронці склали декілька адміністративних матеріалів: ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування…), ст. 122-4 (Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди), ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів…), ч. 4 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп’яніння…) КУпАП. Наразі всі матеріали скеровані до суду для прийняття відповідних рішень.


Тож за таке діяння чоловікові доведеться сплатити чималу суму штрафу.


Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства вживання особою, яка керувала транспортним засобом, після дорожньо-транспортної пригоди за її участю алкоголю, тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

Вчора

Сторінки:
Нагору