БЕР
П'ятниця
29
01:45

​Під час обшуку поліцейські вилучили у жителя Андрушівки наркотиків на мільйон гривень

16 листопада під час слідчих дій оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ спільно з поліцейськими Бердичівського районного відділу ГУНП Житомирщини під процесуальним керівництвом окружної прокуратури виявили та вилучили понад 32 кг наркотичних засобів. Заборонені речовини, на різній стадії готовності до подальшої обробки або вживання, знаходились за місцем проживання двох братів у м. Андрушівці.

Під час слідчих дій у домогосподарстві перебував один з них, 40-річний чоловік. Пояснювати поліцейським походження, призначення та належність виявленого він не став. Раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності за низку правопорушень, у тому числі катування та хуліганство.


Відтак у будинку та господарських приміщеннях домогосподарства поліцейські виявили зелені та сушені, цілі та подрібнені рослини, півтора кг макових головок, кілька вагів та упаковки із зіп-пакетами, інші свідчення протиправної діяльності. Загалом понад 30 кг наркотичних речовин.


За цінами чорного ринку, виявлене може вартувати близько мільйона гривень.


Як повідомив начальник Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ Вадим Савчук, зафіксовані обставини дають підстави для кваліфікації події за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.


Відтак молодику може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення на термін від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Також поліцейські встановлюють роль іншого з власників домогосподарства, 36-річного брата, у незаконному обігу наркотичних речовин.

Вчора

Сторінки:
Нагору