БЕР
Четвер
28
15:27

​Підозрюваний у вбивстві 7 людей на Житомирщині визнаний експертами осудним, - начальник ГУНП Юрій Олійник

22 травня у Попільнянському районі було вбито семеро людей. Підозрюваний за рішенням суду нині під вартою. Слідчі поліції отримали результати перших важливих експертиз у кримінальному провадженні. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у рамках кримінального провадження, що розслідується за п.1 ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч.2 ст. 15 (Замах на злочин) ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, було призначено до двох сотень експертиз. Усі вони потребують часу. Однак наразі слідчі отримали результати по двом десяткам виконаних експертиз.


Детальніше про це розповів начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник:


– Відповідно до довідки лікаря-нарколога від 22.05.2020 у крові підозрюваного алкоголю не виявлено. Крім цього, у рамках кримінального провадження було призначено комісійну судову психолого-психіатричну експертизу підозрюваному та на даний час отримано висновок експерта. Відповідно до висновку фахівців підозрюваний міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними і нині. За своїм психічним станом чоловік не потребує застосування будь-яких примусових заходів медичного характеру.

Також Юрій Олійник зазначив, що слідчі у ході подальшого досудового розслідування працюють над кількома версіями для встановлення об’єктивних причин конфлікту.


Водночас, зважаючи, що призначені судові експертизи є особливо складними і їх виконання триває понад два місяці, планується продовження строків досудового розслідування та відповідно продовження строків запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному.

Вчора

Сторінки:
Нагору