БЕР
Четвер
28
21:12

​Подробиці подвійного вбивства у Житомирі: Вбивця зайшов через незамкнені двері

Чоловік, якого підозрюють у вчиненні подвійного вбивства у Житомирі, розповів, чому та як скоїв злочин. Про це 6 вересня на брифінгу повідомив тимчасово виконуючий обв'язки начальника Нацполіції області Артем Лисогор. За словами Артема Лисогора, підозрюваний зізнався у подвійному вбивстві. Із загиблими він не був знайомий, а в квартиру зайшов через незачинені двері.

"Підозрюваний каже, що відстежував загиблу жінку ще з вечора п'ятниці у кафе. Стежив за нею до дому. Почекав, коли вона засне і зранку проник у квартиру, аби її пограбувати. Двері були не зачинені. Громадянка з дитиною спали. Коли жінка помітила його присутність, він наніс їй удари кухонним ножем. Сьогодні після обіду (6 вересня – ред.) йому обиратимуть запобіжний захід. Його чекає від 10 років позбавлення волі до пожиттєвого строку", – сказав Артем Лисогор.


Кореспонденти Суспільного побували на вулиці Степана Бандери, 5, де в суботу, 4 вересня, сталося подвійне вбивство. На місці вони поспілкувалися з сусідами загиблої жінки і її доньки.


Ані криків, ані шуму сусіди не чули. Зреагували лише на дим, що йшов з квартири.


"Ми вдома були, – розповіла сусідка загиблої жінки Катерина. – Чоловік саме приїхав з роботи, але нічого чути не було".


"Я особисто теж нічого не чула, – говорить ще одна сусідка Тетяна Селець. – Відчула запах гарі і відкрила балкон. Дивлюся – скидаються з верхнього поверху якісь речі. Потім вийшла на сходову клітину і побачила пожежний рукав. Сказали, що сталася пожежа – горить квартира".


На брифінгу виконуючий обов'язки керівника обласного управління Нацполіції Артем Лисогор розповів, що 4 вересня близько опівдні поліцейські отримали повідомлення від служби ДСНС. Рятувальники сповістили поліцію, що на пожежі на вулиці Степана Бандери, 5, виявили два тіла – господині квартири та її малолітньої доньки.


"Туди одразу були направлені всі служби – оперативні та слідчі, – каже Артем Лисогор. – Саме вбивство сталося в період з 9 до 10.30 ранку. У скоєнні злочину запідозрили 22-річного жителя Житомирської області, котрий наразі визнав свою вину. За його словами, злочин він скоїв з корисливих мотивів – хотів пограбувати жінку. Він відстежував її від кафе, в якому жінка відпочивала разом з подругами. Особливо знайомі вони не були. З його слів, він думав, що жінка буде вдома сама".


Підозрюваний зайшов до квартири без перешкод, бо жінка не замкнула вхідні двері квартири.


"Він почав збирати майно і гроші, поки родина спала. Однак його помітили. Жінка разом з донькою намагалися чинити спротив. Тоді він задав їм ударів ножем, який був у квартирі, нанісши значну кількість ножових поранень – і жінці, і її доньці. Внаслідок чого обидві вони загинули. Під час попередніх слідчих дій поліцейські помітили, що зник автомобіль громадянки, котра загинула. Ми оголосили операцію "перехоплення" на території Житомирщини з орієнтуванням на Вінницьку та Київську області. Чоловік намагався втекти на викраденому у загиблої автомобілі в напрямку Вінницької області. Особу чоловіка встановили і затримали його зранку наступного дня (5 вересня – ред.) на території Ружинського району. Опору чоловік не чинив, бо ми його заблокували. У скоєні злочину він зізнався", – розповів Артем Лисогор.


За його словами, 22-річного затриманого раніше до відповідальності не притягували, і в поле зору правоохоронців він не потрапляв. Наразі його затримали за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.


Артем Лисогор каже, що попередньо злочин кваліфікують за пунктами 1, 2, та 6 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України. У разі доведення вини підозрюваний може отримати від 10 років позбавлення волі до довічного ув'язнення.


О 16.45 у коментарі Суспільному пресофіцерка Нацполіції області Ольга Номерчук повідомила, що Корольовський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою упродовж 60 діб без права внесення застави.


Що відомо

4 вересня у Житомирі на пожежі на вулиці Степана Бандери, 5, виявили тіла двох жінок. За словами пресофіцера ДСНС в області Ярослава Мельника, рятувальники приїхали на виклик, але все виглядало, як імітація пожежі.

За кілька годин після пожежі поліція повідомила про початок розслідування подвійного вбивства – вбили жінку та її 13-річну доньку.

5 вересня на території Ружинської громади поліція затримала підозрюваного у вбивстві двох людей. До спецоперації із затримання залучили 40 екіпажів поліції швидкого реагування, бійців спецпідрозділу КОРД та роти поліції особливого призначення.

Сторінки:
Нагору