БЕР
Четвер
28
16:47

​Поліцейські Житомирщини презентують онлайн-галерею «Космічного простору» очима дітей

Тематичний конкурс, приурочений до Дня космонавтики, був організований за ініціативою обласного Управління поліції охорони та підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини. Поліцейські підготували онлайн-відвідини до Музею космонавтики ім. С.П. Корольова та запросили дітлахів відобразити своє бачення космосу у малюнках.

Свято космонавтики у Житомирі, на батьківщині видатного конструктора ракетно-космічних систем Сергія Корольова, традиційно відзначається проведенням низки заходів, зокрема й у загальновідомому місцевому меморіальному комплексі космонавтики, що вважається найбільшим в Україні.


- Ініціативу поліції про проведення спільних заходів, приурочених до Дня космонавтики для дітей різних соціальних категорій, адміністрація музею радо підтримала. Уже тривалий час поліцейські охорони забезпечують правопорядок та безпеку у Музеї космонавтики ім. С.П. Корольова і багато років поспіль разом із колегами підрозділу ювенальної превенції запрошують дітей на космічну екскурсію, - розповідає начальник Управління поліції охорони в Житомирській області Ігор Товкач.- Через нинішні карантинні обмеження ми дещо змінили щорічний формат заходів та підготували онлайн-відвідини зі зворотним зв'язком від наших школярів у вигляді малюнків.


На пропозицію поліцейських поділитися власним баченням космічної тематики, відобразити свої мрії та розуміння всесвіту відгукнулися понад сотні дітей Житомирщини. Незвичайні, різнобарвні та яскраві малюнки надійшли на адресу поліцейських.


- Нині, в умовах карантину, з’явились певні особливості в організації навчання та дозвілля дітей. Тож ми спробували внести свою частку в освітньо-виховний процес за допомогою сучасних технологій. У результаті отримали велику кількість позитивних відгуків та прекрасних малюнків, тож плануємо продовжити таку практику, - прокоментувала керівник відділу ювенальної превенції ГУНП в області Наталія Гончарук.


По завершенню карантинних обмежень поліцейські запросять усіх учасників конкурсу вже на реальну спільну екскурсію. Учасники зможуть ознайомитися з музейними експонатами, побачити лунохід, космічну їжу та костюми-скафандри, розпитати працівників музею про космічні технології та нові відкриття. А надіслані малюнки будуть передані у фонд музею.

Сторінки:
Нагору