КВІ
П'ятниця
19
19:01

​Сергій Сабадаш з Житомира зробив годинник зі зворотним ходом руху, який показує точний час

Годинник, який рухається у зворотному напрямку та показує точний час, і дзвінок, що керується через GPS та виконує різні мелодії – це роботи викладача Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Сергія Сабадаша. Сергій каже, що не претендує на наукове відкриття – просто хоче зробити повсякденні речі цікавішими.

Демонструючи роботу годинника, що рухається в зворотному напрямку, але при цьому показує точний час, Сергій розповідає, що найбільш складним було змусити годинник йти навпаки:


"Це пов'язано з кроковим двигуном – його трохи складно було змусити працювати, проте все вдалося, а циферблат уже вийшов само собою".


Зі слів курсантів військового інституту, Сергій Сабадаш є для них прикладом, адже не лише сам працює, а й вміє зацікавити своїх вихованців.


"Дивлячись на його роботу, хочеться зробити щось своє. Сергій Сергійович – та людина, яка завжди шукає творчий підхід до розв'язання поставленого завдання", – говорить курсантка військового інституту Ірина Данілова.


Ще один прилад, сконструйований Сергієм Сабадашем – дзвінок, який керується через GPS та виконує різні мелодії.


"Цей прилад працює на основі так званої широтно-імпульсної модуляції зі зміною частоти. За рахунок цього двигуни постійного струму, які, власне, не призначені для цього, здатні відтворювати звукові сигнали", – каже Сергій.


"Він може все, – каже про Сергія Сабадаша доцент кафедри телекомунікацій та радіотехніки Житомирського військового інституту Василь Парфенюк. – Може програмувати будь-якою мовою програмування Я не знаю таких робіт у сфері радіотехніки і програмування, які не міг би опанувати Сергій Сергійович".

Сторінки:
Нагору