БЕР
Четвер
28
17:13

​Сергій Сухомлин: «Ферпласт-Україна» - це сотні робочих місць та «нове дихання» для промислової зони Житомира

Італійська компанія «Ферпласт-Україна» вже розпочала споруджувати завод у Житомирі. Міський голова Сергій Сухомлин побував на вулиці Промисловій, де оглянув початковий етап будівництва.

«Це чудове місце, яке за всіма параметрами підходить для розвитку нашого бізнесу», - каже виконавчий директор українського філіалу Вальтер Дзордан. Іноземна компанія інвестує у Житомир 10 млн євро. «Нове виробництво – значить сотні нових робочих місць та «нове дихання» для ділянки колишнього заводу «Хімволокно», - стверджує Сергій Сухомлин.


"Ферпласт" працює у нашому місті понад 15 років. Спеціалізується на товарах для домашніх тварин, має асортимент понад 2000 найменувань продукції, яка реалізовується в 85 країнах. Ідея збудувати новий об’єкт, каже Вальтер Дзордан, виникла через необхідність збільшення обсягів виробництва.


«Ми вдячні Житомиру за можливість реалізувати важливий проєкт», - звертається до міського голови інвестор. «Залишити Ферпласт у Житомирі та не дозволивши піти в інше місто чи за кордон - справа честі для нас», - відповідає Сергій Сухомлин.


Загальна площа будівлі - близько 9 тис. м. кв. Площа земельної ділянки під будівництво – 65 тис. 132 м кв. Вже незабаром сюди з Італії прийдуть нові технології обробки металу та пластику. Пізніше працюватимуть також зі склом: тут випускатимуться нескладні у виробництві акваріуми. Спорудження та оснащення заводу коштуватиме інвестору 10 млн євро. Листопад 2021 року - місяць, коли будівництво планують завершити.


Всі матеріали для виробництва продукції (метал, поролон, фанеру, деревину) «Ферпласт» закуповує в Україні. Деревину - тільки у сертифікованих лісових господарствах: обов’язковим є сертифікат з відновлення лісів. «Ми в місяць використовуємо 800 м куб. сосни, бо маємо великий асортимент продукції з дерева. На проспекті Миру у Житомирі знаходиться цех з обробки деревини», - розповідають представники компанії. Кажуть, працювати з українськими підприємствами - важлива стратегія Ферпласту.


Понад 20 років землі колишнього заводу «Хімволокно» не розвивалися, бо знаходилися у державній власності, під управлінням Фонду держмайна. «Більше ніж 20 років податок на землю місту не надходив, заборгованість величезна…, - говорить Сергій Сухомлин. - Депутати збиралися на позачергові сесії, підключали і голову обласної адміністрації через суперечки з Фондом держмайна. Було багато приводів для анулювання акту постійного користування землею…»


У березні цього року сесія міської ради прийняла рішення щодо затвердження документації із землеустрою та надання права користування зазначеною земельною ділянкою компанії. Та цьому передували і арешт земельної ділянки 37 га в рамках порушеної кримінальної справи та судові справи щодо оскарження рішень міської ради…


Тепер ці землі використовуватимуть ефективно. До того ж до бюджету громади надходитиме податок за оренду землі.


«Поруч – інші підприємства. Тут всі комунікації. Два роки тому ми збудували тролейбусну лінію для того, щоб сюди заходили інвестори, отримували ділянки і розвивали Житомир.Через рік-півтора вся земельна ділянка колишнього заводу «Хімволокно» буде заповнена новими виробництвами», - запевняє Сергій Сухомлин.


Незабаром у промисловій зоні споруджуватимуться ще два заводи - з виробництва будівельних матеріалів та патронний. Земельну ділянку під будівництво останнього сесія міськради вже виділила.


Міський голова каже: нові робочі місця, високі технології та конкурентна заробітна плата - це ті умови, за яких люди не їхатимуть за кордон.


«Залишити житомирян тут, поруч зі своїми сім’ями, – найважливіший аргумент для мене. Бо це - майбутнє Житомира…», - стверджує Сергій Сухомлин.

Сторінки:
Нагору