КВІ
П'ятниця
19
09:47

​У більшості водойм Житомирщини не рекомендують купатися через брудну воду

Фахівці обласного лабораторного центру кажуть, що у 53% водойм області вода не відповідає санітарним нормам. Найбільш брудною є вода у Чуднові, Коростишеві та Житомирі.

З 1 червня за рішенням Житомирської міської ради, в Житомирі збираються відкривати купальний сезон. Та саме в Житомирі вода однією з найбільш забруднених в області, каже фахівець обласного лабораторного центру Юрій Лутай.


Юрій Лутай: "У 53% водойм, які ми перевірили, вода не відповідає санітарним нормам. Найбрудніша вона в Чуднові, Коростишеві та Житомирі – тут використовувати її в рекреаційних цілях, тобто для купання, не можна".


Житомирянин Павло Селянін відвідує Гідропарк разом зі своєю родиною, але відкривати купальний сезон в Тетереві не планує.


Павло Селянін: "Ми не ризикуємо купатися тут. З того часу, відколи народився син, ми не купаємося, бо знаємо, що вода брудна".


Житомирянка Ольга Доценко прийшла в гідропарк зі своєю внучкою – каже, що кожного року свій купальний сезон вони відкривають саме тут.


Ольга Доценко: "Ми вже звикли до того, що вода брудна, але для цього є відповідні служби – нехай вони цим займаються".


Керівник рятувальної служби гідропарку Олександр Радаєв розповів, що колектив служби готовий до купального сезону.


Олександр Радаєв: "До 1 червня, тобто, до початку сезону, ми підготували човни і водолазне спорядження, перевірили технічні засоби, виставили буї акваторії дитячого та дорослого пляжів, наші водолази пройшли перепідготовку".

Вчора

Сторінки:
Нагору