БЕР
П'ятниця
29
02:25

​У місті на Житомирщині в лікарні заповнено 95% ліжок для хворих на COVID

На Житомирщині в місті Новоград-Волинський у лікарні 95% ліжок для хворих на коронавірус заповнені пацієнтами. Кількість хворих зростає щотижня.

Про це Суспільному розповів керівник Новоград-Волинського міськрайонного територіального медичного об’єднання Василь Борис. За його словами, у стаціонарі для хворих на коронавірус передбачили 114 ліжок, з яких наразі зайнято 108:


"Дуже напружена ситуація, бо хворі надходять переважно у важкому стані. Це набагато складніші пацієнти, ніж ті, які були у першу хвилю. Зараз у реанімаційному відділенні знаходиться 8 пацієнтів. На киневій підтримці по територіальному медичному об’єднанню 34 пацієнти. Частково наших пацієнтів швидка медична допомога транспортує в лікарні Житомира, зокрема в міську лікарню №2. І ми вже готові доставити ще 15 ліжок додаткових – це ізоляційні ліжка. Також збільшилася потреба кисню. Є в нас всі медикаменти, які мають бути за протоколом".


Кількість хворих на коронавірус у Новограді-Волинському збільшилась з 1 лютого, того ж дня у місті запровадили додаткові карантинні обмеження каже міський голова Микола Боровець:


"З 1 по 7 лютого зафіксовано 124 випадки інфікування, з 8 по 17 лютого – 240 випадків, з 15 по 21 лютого – 346 випадків. У нас діти вже не навчаються фактично 3 тижні, заборонені будь-які спортивні змагання, працюють спеціально створені бригади в оптових магазинах, бо там є скупчення людей. Ми внесли корективи до нашого плану з відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки. Всі заходи в приміщеннях ми скасували".


За словами представника обласного управління охорони здоров’я Сергія Березовського, в області ліжка для хворих на COVID-19 завантажені на третину:


"Спалахів саме в тому районі ми не реєстрували. Якихось масових міграцій населення до Новограда-Волинського не спостерігали. Чомусь у нас так міняються ці райони, в яких спостерігаємо то зростання, то зменшення цієї захворюваності".

Вчора

Сторінки:
Нагору