КВІ
П'ятниця
19
15:01

​У Житомирі після пом'якшення карантину запрацювали 45 дитсадків

27 травня у перший день роботи 45 садочків, які запрацювали після пом'якшення карантину, до дитсадків прийшли трохи більше тисячі дітей. Кожні 2 години діти митимуть руки, кожні 4 години вихованцям дитсадків мірятимуть температуру.

Заступниця директора департаменту освіти Житомирської міськради Світлана Ковтуненко розповіла кореспондентам Суспільного, що підготовка до відкриття садочків тривала 2 тижні. З міського бюджету виділили понад мільйон гривень на термометри, дезінфектори та інші необхідні матеріали. Для всіх працівників садків ввели масковий режим, у кожній групі перебуватимуть не більше 15 дітей. Також змінився графік роботи дитсадків.


Світлана Ковтуненко: "Ми приймаємо дітей з 7.30 до 8.30. Після цього територія садочку закривається. Батьки забирають дітей з 17.00 до 18.00. Загалом, за результатами опитування батьків ми з'ясували, що до всіх наших садочків збираються привести 5611 дітей. Сьогодні прийшли 1098. Температуру дітям мірятимуть кожні 4 години. Кожні 2 години вони будуть мити руки".


Житомирянка Дар’я Самаріна каже, що вони з чоловіком обоє працюють, а тому змушені вести двох своїх синів у дитсадок в перший же день.


Дар’я Самаріна: "І в період карантину, і зараз ми з чоловіком обоє працюємо. Тому ми змушені сьогодні, з першого дня, привести дітей до садочка. Один відвідує ясельну групу, інший – старшу. Хоча їх двоє, і вони гралися один з одним, але із задоволенням дивилися відео, яке нам відправляли вихователі, і казали, що сумують за садочком. Дитячий садок для них - це більше спілкування. Я вважаю, що садок є однією з важливих складових розвитку дітей".


Старший син Дар'ї Самаріної Данило, який є вихованцем житомирського дитсадка №71, розповів, що на карантині скучив за своїми друзями та вихователями садка.


Данило Самарін: "Більше всього сумував за Аріною і за вихователями. Вони мені надсилали відеоуроки. Я навчився краще писати, додавати, знаки "більше" і "менше" та рахувати".


За словами виховательки дошкільного навчального закладу №71 Альони Булуй, форма роботи з дітьми змінилася, тепер малеча більше часу проводитиме не вулиці.


"Змінився вид занять і форма роботи з дітьми. Ми більше часу будемо проводити на вулиці. Перший день дуже важко, бо в них багато емоцій і вражень. Діти не відходять один від одного. Вони хочуть поділитися і пошептатись, хто чим займався на карантині, нові хобі, нові заняття, що вивчили, що бачили, де були. Вони не звертають уваги ні на кого", – каже Альона Булуй.


Керівник дитячого садка №71 Галина Корень повідомила, що за результатами опитування на період адаптивного карантину садочок збираються відвідувати більше 180 дітей. У перший день прийшли 70 дошкільнят, яких при вході оглядали медпрацівники.


Галина Корень: "Вимірюють температуру і в діток, і в батьків. Прийом вихователі проводять на майданчику. На кожній групі – сигнальні стрічки, які означають, що вхід батькам заборонений. Задіяні групи на першому поверсі, де є окремий вхід в кожну групу. На другому поверсі діти перебуватимуть – у нас є 3 центральних входи. В кожній групі спеціальним чином розставили меблі. Будемо класти спати діток так, щоб вони не лежали один біля одного. Ми налаштовані кожні 2 години проводити дезінфекцію. Обов’язковим є протягове провітрювання, коли діток немає в приміщенні".

Вчора

Сторінки:
Нагору