КВІ
Середа
24
20:42

​У Житомирі учні музичних шкіл на карантині вчаться онлайн

Заняття з дітьми викладачі проводять за допомогою гаджетів. Учні надсилають відео з виконаними завданнями, а вчителі, перевіривши роботу, ставлять за неї оцінки. Рішення про переведення до наступного класу також приймають на основі відео із записаним виконанням творів.

7-річний Микита Сергійчук третій рік опановує фортепіано в музичній школі №1. На час карантину він двічі на тиждень займається онлайн. Микита Сергійчук: "Під час уроку мені допомагає мама, яка мені тримає телефон. Під час занять на карантині я вже довчив 4 музичні твори".


Батьки Микити кажуть, що він сам виявив бажання не припиняти заняття в музичній школі під час карантину, а вони лиш підтримали ініціативу сина.


Марія Сергійчук, мама Микити: "Ми спочатку знімали вдома відео і відправляли вчительці, а потім зрозуміли, що чогось все ж таки не вистачає. Вчитель має зовсім інший вплив на дитину. Мама, наприклад, може дати поблажку чи не так пояснити, на відміну від вчителя, який є фахівцем".


Підсумком музичного навчального року будуть відеозаписи виконаних творів, які учні надсилають вчителям, каже викладачка класу фортепіано Ольга Гнітецька.


Ольга Гнітецька: "І кожне це відео ми обговорюємо, опрацьовуємо і надсилаємо додатково нашим завідуючим відділів. За результатами перегляду комусь з учнів ми вже поставили, а комусь ще поставимо на основі цих записів оцінки за академічний концерт. Так працювати, звісно, непросто, адже в навчанні музики живе спілкування дуже важливе. У нас є викладачі і учні, які мають не смартфони, а кнопкові телефони, але ми працюємо і в таких випадках. Просто так набагато важче, бо там я можу радити лише про те, що чую тільки на слух".


Директорка Житомирської музичної школи №1 Валентина Чудовська каже, що дистанційне навчання сприяє успішній здачі учнями академічних концертів, що є обов’язковим для переходу у наступний клас. Молодших учнів навчати онлайн важче. На заваді стають і технічні перепони.


Валентина Чудовська: "Не завжди ми маємо гарну швидкість Інтернету, не завжди ми – і викладачі, і учні – маємо необхідні для такої роботи гаджети. В молодших класах в такій формі працювати важче, а от старші діти – так, вони справилися з цим завданням і показали гарний результат".

Вчора

Сторінки:
Нагору