БЕР
Четвер
28
10:52

​У Житомирі в житлових будинках навколо будівництва бізнес-центру проведуть додаткову експертизу

У Житомирі в житлових будинках навколо будівництва бізнес-центру по вулиці Київській, 50, проведуть додаткову експертизу. Експертну компанію обиратимуть самі мешканці будинків. Таке рішення було прийняте на спільній зустрічі жителів, представників забудовника та влади.

Будівництво бізнес-центру на Київській, 50 розпочалося два роки тому. За словами жительки будинку Людмили Кошури, відтоді в оселях людей, які проживають у сусідньому домі, та у під’їздах будівель руйнуються стіни і підлога:


"Тут дуже близько ґрунтові води. Хіба забудовник цього не знав? Чи представники влади не знали? Ми вже скільки боремося, а добитися нічого не можемо".


За словами Людмили Кошури, проти цього будівництва люди виступали вже кілька разів. 18 вересня вони написали звернення і знову пішли з ним до Житомирської міськради.


Житомирянка Оксана Моргунова проживає у житловому будинку поруч із територією, де споруджують бізнес-центр. На зустріч до міської ради жінка прийшла із немовлям. Каже, що через будівництво, яке, за її словами, триває попри рішення суду, в її оселі потріскалася стеля.


Деформації у квартирах могли виникнути через неправильно виконаний проєкт будівництва, говорить директор департаменту містобудування та землеустрою Ігор Блажиєвський:


"Якщо проєктант помилився, то ми маємо це перевірити і виправити. Я, як фахівець, який знається на будівельних моментах, розумію, що, може, палі треба було по-іншому забивати, ґрунт виймати і заливати каркас та бетон, а не вдавлювати. А якщо вдавили, то треба думати, куди землю дівати. А то вона почала сунутися і тиснути на фундамент сусіднього дому. Можливо. Я не знаю. Треба перевірити. Десь є помилка, і потрібно її виявити та усунути".


Компанія, яка будує бізнес-центр, готова провести додаткову незалежну експертизу. Представник забудовника Олександр Волчелюк розповів Суспільному, що вони самі запропонували провести цю експертизу. І оскільки прозвучали сумніви щодо можливої незаангажованості фахівців, то компанія погодилася, щоб експертів для цієї справи відшукали самі жителі будинку.

Вчора

Сторінки:
Нагору