КВІ
Середа
24
18:27

​У Житомирі відновила роботу міська лікарня №2

Після виходу з карантину лікарня поки що приймає лише невідкладних хворих. Планову медичну допомогу надаватимуть тільки тим пацієнтам, які пройшли лабораторне тестування на коронавірус. Медперсонал в роботу включатиметься поетапно.

З 20 травня Житомирська міська лікарня №2 починає працювати в штатному режимі. За час карантину приміщення двічі дезінфікували і не приймали нових хворих, розповів Суспільному директор лікарні Ігор Кухарук.


Ігор Кухарук: "Коли ми прийняли рішення йти на карантин, то не могли одразу виписати всіх пацієнтів, серед яких були і реанімаційні і ті, хто потребував доліковування. Станом на вчора (19 травня – ред.) в нас лишався один пацієнт. З 20 травня лікарня відновила роботу по ургенції. Планова допомога, як і у всіх лікувальних закладах, буде надаватися тільки після ПЛР-діагностики. Ми провели обробку всіх палат, кімнат, коридорів. На сьогоднішній день бути присутніми на роботі всім лікарям нема потреби. Медперсонал включатиметься в роботу поетапно".


Михайло приїхав до другої міської лікарні із села Кам’янка Житомирського району. За його словами, 30 квітня йому зробили операцію, 20 травня він прийшов на перев’язку.


Михайло, пацієнт міської лікарні №2: "Я вдома порізав палець. Мені зробили операцію, перев’язали, обробили. Добре що це хоч близько - на Богунії".


Завідувачка приймально-діагностичним відділенням лікарні №2 Наталія Савіцька каже, що лікарня приймає тільки невідкладних хворих, хоча люди телефонують і запитують, коли почнеться планова госпіталізація.


Наталія Савіцька: "Ще до того, як ми закрились, люди телефонували і питали, коли будуть відкриватися відділення. Сьогодні вже телефонують питають, коли можна приходити на госпіталізацію. Ми поки що госпіталізуємо хворих в ургентному порядку. По швидкій хворих ще не госпіталізуємо. Є в нас пацієнти в кардіологічному відділенні, кілька - в гінекологічних відділеннях і в гнійній хірургії. Медперсонал працює в засобах індивідуального захисту".


Нагадаємо: - другу міську лікарню Житомира закрили на карантин.

Вчора

Сторінки:
Нагору