БЕР
П'ятниця
29
00:04

​У Житомирі волонтерки шиють простирадла для лікарень, де лікують хворих на COVID

У Житомирі волонтерки житомирського відділення благодійної організації "Турбота про літніх в Україні" шиють простирадла для лікарень, де лікують хворих на коронавірус. 4 грудня до міської лікарні №2 передали 17 простирадл.

Про це Суспільному розповіла очільниця житомирського відділення благодійної організації "Турбота про літніх в Україні" Таїса Войцеховська. За її словами, їхня організація працює в Житомирі з 2008 року:


"Працюємо ми за англійськими і німецькими проєктами. У нас є 20 підопічних, яких ми провідуємо. А з 2014 року, коли почалася війна і наша армія була погано забезпечена, була проблема з білизною, ми почали шити. Шили білизну, спецовочні рукавиці, бандани, майки, устілки. Тоді нам дали назву "Бабусин батальон".


Наразі в організації 18 волонтерок. Наймолодшій – 57 років. Найстаршій – 85 років. Жінки шиють подушки та простирадла для лікарень, каже волонтерка Олена Смольницька:


"На Богунії в нас у другій лікарні відкрилося відділення для хворих на коронавірус. І туди вкрай необхідні на ліжка подушки, простирадла. Ми приходимо і шиємо для лікарні подушки, яких відправили вже більше сотні. Знову нашили багато. Нашили простирадла. Домовилися, що відправимо сьогодні в лікарню. Нехай люди, які приходять до лікарні лікуються, а ми, волонтери, трішки їм допоможемо. Допоможемо тим, що вони матимуть нову постіль на своєму ліжечку".


Медичний директор міської лікарні №2 Віктор Помирляну каже, що лікарні в період пандемії не вистачає білизни, яку закуповують за гроші міського бюджету:


"Ми надзвичайно їм вдячні. Ми розуміємо, яку вони працю вносять в дані вироби. На сьогоднішній ранок у нашому відділення 82 пацієнти. Щодо постільної білизни, то ми закупляємо її за гроші міського бюджету. За рахунок цих коштів ми маємо можливість купити білизну, але цієї кількості не вистачає, тому що у ми почали білизну обробляти в дуже міцних дезінфікуючих засобах, а вони руйнують тканину. Будь-яку, навіть найякіснішу. Тому ми наразі потребуємо більшої кількості білизни. Дякуємо за сьогоднішній подарунок волонтеркам".

Вчора

Сторінки:
Нагору