КВІ
П'ятниця
19
17:55

​У Житомирі запустили стаціонарний пункт з вакцинації проти COVID-19

120 людей отримали вакцину від коронавірусної інфекції на базі стаціонарного пункту з вакцинації у Житомирі. Пункт облаштували на базі амбулаторії сімейної медицини №12.

Станом на 23 березня – це єдиний такий заклад у Житомирі. Незабаром на території обласного центру свою роботу розпочнуть ще 4 таких пункти. Вакцинацію проводять в окремому кабінеті. Облаштували і кімнату очікування для пацієнтів. Лікарі та медсестри перед цим пройшли спеціальне навчання. Нині вакцинують людей в рамках другої хвилі – щеплення отримують працівники мережі первинної медицини, зокрема, сімейні лікарі та їхні помічники, соціальні працівники. З моменту надходження нової партії вакцин робитимуть щеплення людям віком від 80 років, яких також вакцинуватимуть в другому етапі дорожньої карти.


Завідувач амбулаторії №12 Житомира Олександр Косміна розповів кореспондентам Суспільного, що пункт щеплення працює з 10.00 до 16.00 години:


"Стаціонарний пункт щеплення працює на Покровській 159, якщо не помиляюсь, відзавтра такий пункт запускатимуть на Польовій. В подальшому по Житомиру буде чотири таких пункти".


Сімейний лікар амбулаторії Тетяна Гетенок каже, якщо все нормально, всі показники в нормі, пацієнту проводиться щеплення у м’яз руки:


"І потім ще людина очікує 30 хвилин в тій же кімнаті, тому що можуть бути побічні дії, реакції і пацієнти повинні бути під наглядом лікарів. Якщо все нормально, через 30 хвилин вакцинований покидає нашу установу. Сьогодні все було нормально, пацієнти всі були задоволені, побічних дій не було".

Вчора

Сторінки:
Нагору