КВІ
Субота
20
13:15

​У Житомирі змінять маршрути руху тролейбусів та маршруток. Подробиці

14 червня Житомирська міська рада оприлюднила на своєму сайті пропозиції щодо зміни громадської транспортної мережі. Проєктом передбачені зміни до маршрутів руху тролейбусів і маршруток та створення нових маршрутів. Про це під час етеру на "UA: Українське радіо "Житомирська хвиля" розповів начальник міського управління транспорту та зв’язку Костянтин Підпокровний.

За його словами, транспортну мережу в Житомирі планували змінювати раніше, але рішення відтермінували через пандемію коронавірусу.


"Наразі ми готові змінювати нашу автобусну і тролейбусну мережу. Підстави для цього у нас з’явилися після того, як ми отримали 50 нових тролейбусів, – каже Костянтин Підпокровний. – Це дало нам можливість нарощувати випуск рухомого складу тролейбусів, відповідно, з’явилася необхідність змінювати автобусну мережу, шляхом її оптимізації та зменшення".


Згідно з проєктом нової транспортної мережі, у Житомирі планують змінити автобусний маршрут №3 – він сполучатиме між собою мікрорайони Крошня, Богунія та Корбутівка.


Окрім тролейбуса №15А, який з’єднує Корбутівку з Вокзалом та вулицею Космонавтів, у місті запрацює маршрут №15, який рухатиметься за схемою: Корбутівка – Київська – Польова – Велика Бердичівська.


Рух тролейбуса №4 подовжать до Польової (Крошня – Космонавтів). Крім того, відновлять рух за маршрутом №4А. З усіма змінами, які передбачені новим проєктом транспортної мережі, можна ознайомитися за посиланням на сайті Житомирської міської ради.


Костянтин Підпокровний говорить, що проєкт нової транспортної мережі пройшов погодження всіх депутатських комісій та буде винесений на засідання виконавчого комітету Житомирської міськради.


У коментарі кореспондентам Суспільного Костянтин Підпокровний розповів, що нову транспортну мережу планують впровадити з 1 серпня 2021 року.


"Тобто за місяць до 1 вересня ми плануємо впровадити зміни, щоб пасажир у літній період звик до нової схеми руху громадського транспорту, і щоб вже не було незручностей на початку навчального року", – сказав Костянтин Підпокровний.

Вчора

Сторінки:
Нагору