БЕР
Четвер
28
13:18

​У Житомирській області правоохоронці викрили наркоугруповання

Група мешканців Житомирщини організувала схему збуту наркотичних засобів та психотропних речовин на території регіону. Спільними діями працівників внутрішньої безпеки Нацполіції, поліції та прокуратури області змовників затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

У поле зору працівників Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ потрапила група осіб, причетна до виготовлення та розповсюдження наркотиків, зокрема психотропної речовини - амфетамін.


До складу угрупування входили місцеві мешканці, віком від 26 до 32 років. Прекурсори вони отримували через поштові відділення, а лабораторії для приготування наркотовару облаштували за місцем свого мешкання та у гаражному приміщені. Готову продукцію збували оптовими і роздрібними партіями.


Розглядалася версія щодо «кришування» діяльності зловмисників співробітниками поліції, однак під час перевірки цей факт не підтвердився.


За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі житомирської поліції, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.


Правоохоронці провели оперативні закупки товару та санкціоновані обшуки. Під час заходів у фігурантів виявлено і вилучено амфетамін, прекурсори, спеціальне обладнання, електронні ваги, «чорнові» записи, гроші, банківські картки, мобільні телефони.


Наразі чотирьох учасників наркоугруповання затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі житомирської поліції оголосили їм про підозру. За кримінальні оборудки з наркотиками зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору