КВІ
Четвер
25
12:11

​В Житомирській лікарні № 2 закрили відділення, котрі надавали допомогу хворим на COVID-19

Чотири відділення Житомирської міської лікарні № 2, де під час пандемії надавали допомогу хворим на коронавірус, закрили. Тепер лікарня працює у звичному режимі і проводить планове та ургентне лікування.

Про це Суспільному розповів директор цього медичного закладу Ігор Кухарук. За його словами, після того, як пацієнтів повиписували, приміщення відділень продезінфікували. Зараз там надають планову і невідкладну допомогу.


Житомирянин Василь Андрійчук говорить, що час від часу проходить лікування в центрі ішемічної хвороби серця. У період пандемії йому доводилося лікуватися в інших відділеннях міської лікарні № 2.


"Лежав останній раз в іншому відділенні, – каже чоловік. – Але це не те, що тут лікування. Тут лікарі кращі і обслуга, і апаратура".


За словами завідувача центру ішемічної хвороби та некоронарогенних захворювань серця Олеся Кутнього, людям, хворим на коронавірус, у центрі надавали допомогу упродовж 9 місяців. Тепер сюди після вимушеної перерви знову повернулися пацієнти, котрі потребують кардіологічної допомоги.


"Багато зараз запущених важких хворих і ми знаємо, чому це сталося, – розповідає Олесь Кутній. – Чимало відділень, зокрема, і наше, переформатували у ковідні. У результаті, ці хворі не мали, так би мовити, "притулку" – не знали, куди звертатися, куди їхати. І зараз цей борг нам треба швидко виконати".


За словами Олеся Кутнього, у разі потреби лікарі центру ішемічної хвороби серця знову зможуть перепрофілюватися.


"У будь-який момент ми можемо розгорнутися. Для цього нам потрібно декілька годин – до 12 годин виписати, перевести хворих і знову розгорнутися. Це все налагоджено. Якщо прийде третя хвиля, а вона прийде наприкінці літа або у вересні, то будемо розгортатися і надавати допомогу", – каже лікар.

Вчора

Сторінки:
Нагору