БЕР
Четвер
28
19:25

​Віктор Градівський: Сільські бібліотеки з 7 громади Житомирщини отримали сучасні комп’ютери. ВІДЕО

Сьогодні, 18 жовтня, в Житомирській обласній бібліотеці імені Олега Ольжича відбулася передача комп’ютерів сільським бібліотекам на Житомирщині завдяки проєкту «Дія.Цифрова освіта».

Участь у заході взяли заступники голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський та Юрій Оханський, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан, президент благодійного фонду «Favbet Foundation» Андрій Матюха, голова правління Асоціації розвитку туризму Фазіль Аскеров та кураторка культурних проєктів Вероніка Селега.


«Від себе особисто та від імені голови Житомирської облдержадміністрації хочу подякувати всім, хто долучився до цього заходу. Він є складовою та імпульсом до нашого розвитку. Впевнений, що вже скоро кожен житель громади зможе скористатися можливістю підвищити свій кваліфікаційний рівень цифрової грамотності», – сказав Віктор Градівський.


Передача першої партії комп’ютерів відбулась у сільські бібліотеки:

Андрушівська громада, с. Гальчин;

Новоборівська громада, смт Нова Борова;

Новогуйвинська громада, с. Озерянка;

Станишівська громада, с. Піски;

Бердичівська громада, с. Скраглівка;

Черняхівська громада, смт Черняхів;

Тетерівська громада, с. Висока Піч.


«Це проєкт, який має на меті навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки. Завдяки таким ініціативам ми наближаємося до досягнення мети. Володіння цифровою грамотністю спрощує життя, робить його більш комфортним і щасливим. Вам не потрібно стояти в чергах – ви зможете отримати державні послуги онлайн. Ви зможете спілкуватися з рідними через соціальні мережі. І бібліотеки займають особливе місце в навчанні цифрової грамотності. Саме тут можна отримати безкоштовний доступ до нашої платформи «Дія.Цифрова освіта», де вже розміщується більше 30 освітніх серіалів із цифрової грамотності. Забезпечення бібліотек технікою – це реальний крок до масштабного перетворення бібліотек по всій країні на сучасні хаби цифрової освіти. Тільки коли бібліотеки будуть мати комп’ютерну техніку, вони зможуть стати популярною і корисною локацією для місцевих жителів», – зазначила Валерія Іонан.

Сторінки:
Нагору