КВІ
Вівторок
23
16:05

​За два тижні нового року бердичівські патрульні виявили два десятка нетверезих водіїв. ВІДЕО

Лише за минулий тиждень працівники сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу виявили 8 водіїв, які перебували за кермом у стані сп’яніння. Поліцейські закликають керманичів дотримуватись Правил дорожнього руху та за жодних обставин не сідати за кермо напідпитку.

- Незважаючи на постійні попередження, водії продовжують нехтувати Правилами дорожнього руху та дозволяють собі керувати транспортними засобами нетверезими. Уже з початку 2022 року поліцейські райвідділу зафіксували 20 таких порушень, 8 із них – минулого тижня. У більшості випадків водії-порушники відмовлялися проходити медичне освідування на стан сп’яніння, а деякі з них навіть притягувалися до адміністративної відповідальності за нетверезе водіння раніше, - розповів начальник сектору реагування патрульної поліції Бердичівського РВ Олександр Татарчук.


Вночі 15 січня інспектори поліції, патрулюючи вуличну мережу, побачили автомобіль марки «Hyundai» з технічними несправностями. На вимогу поліцейських водій авто зупинився не одразу, а лише через декілька кварталів. За кермом транспортного засобу перебувала місцева жителька, 1986 р.н., яку поліцейські зупиняли у листопаді минулого року. Тоді водійка теж перебувала напідпитку за кермом. Цей факт був відповідним чином оформлений протокольно, а матеріали направлені на розгляд суду. Цього разу, попри зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння, жінка від проходження медичного огляду відмовилася. Проте ця обставина, відповідно до чинного законодавства, не є причиною неоформлення адміністративного протоколу.


Відносно усіх виявлених з початку року за кермом нетверезих водіїв поліцейські Бердичівщини склали адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.


Крім того, майже щодня на автодорогах Бердичівщини патрульні райвідділу фіксують й інші порушення у сфері безпеки дорожнього руху: нехтування правилами обгону, ігнорування водіями пішохідних переходів, відсутність документів на право керування транспортом, створення небезпечних ситуацій на вулично-шляховій мережі тощо. Так, з початку року правоохоронці вже задокументували більше 100 таких порушень.


Поліція закликає всіх учасників дорожнього руху до відповідального ставлення до заходів безпеки. Шановні водії, дотримуйтеся швидкісних режимів, безпечної дистанції та правил маневрування. Не сідайте за кермо напідпитку, адже це додатковий ризик для безпеки вашої та оточуючих вас людей.

Вчора

Сторінки:
Нагору