КВІ
П'ятниця
19
21:45

​За вихідні у Житомирській області на коронавірус захворіли 49 людей

29, 30 та 31 травня діагноз COVID-19 підтвердили у 49 жителів Житомирської області. За словами керівника обласного управління охорони здоров'я Миколи Суслика, ситуація стабільна. Зокрема, 29 травня на коронавірус захворіли 26 людей, 30 травня - 20 і 31 травня - троє.

Микола Суслик сказав, що 45 пацієнтів, хворих на коронавірус, перебувають на стаціонарному лікуванні, 6 - у палатах інтенсивної терапії, двоє - на апаратах штучної вентиляції легень, одного з них збираються переводити на спонтанне дихання. Серед 43 дітей, які захворіли, важких немає. На стаціонарному лікуванні у стані середньої тяжкості перебуває двоє із 167 медпрацівників.

Також Микола Суслик розповів, що в Житомирській обласній лікарні коронавірус підтвердили у 19 медичних працівників і 7 пацієнтів. Окрім хірургічного відділення, де й був зареєстрований спалах хвороби, діагноз Covid-19 підтвердили у працівника кардіохірургії.

Микола Суслик: "На сьогодні закриті на карантин хірургічне відділення, кардіохірургічне, де теж є випадок інфікування серед медичного персоналу, та відділення інтенсивної терапії №3. У штатному режимі у нас працюють міські лікарні, де надається ургентна медична допомога. За суботу-неділю у нас таких пацієнтів поступило 13, і їм надали ургентну (невідкладну – прим. ред.) допомогу".

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко розповівна брифінгу, що ситуація в області із захворюванням на коронавірус є контрольованою.

"Виникають певні джерела, які локалізуються, тож, ми не можемо сказати, що це зростання після вихідних є спалахом. Ми зараз перебуваємо на тому плато, про яке говорив Головний санітарний лікар країни. Ми не перевищуємо якісь норми, в нас немає екстра випадків, окрім обласної лікарні, де ми зараз фактично локалізували все, тому ситуація стабільна. Маю велику надію, що вона буде покращуватися, і ми спокійно будемо виходити з карантину", - сказав Віталій Бунечко.

Станом на 1 червня в області на коронавірус захворіли 742 жителі, 422 з яких вже одужали.

Нагадаємо:

в Житомирській обласній лікарні на коронавірус захворіли 16 медпрацівників;

в Житомирській обласній лікарні коронавірус підтвердили у 6 пацієнтів.

Сторінки:
Нагору