КВІ
Четвер
18
06:54

​Жителі одного з районів Житомирщини зібрали та передали місцевій лікарні 6 власних балонів з киснем

У Романові жителі смт та району зібрали і передали Романівській районній лікарні 6 балонів з киснем. Медзаклад запасається кисневими балонами, аби бути готовими у разі зростання кількості хворих на коронавірус, які потребуватимуть стаціонарного лікування.

Станом на 19 жовтня у Романівській районній лікарні кисневої підтримки потребує 8 пацієнтів, для лікування яких потрібно близько 10 балонів кисню на день, розповів Суспільному лікар-анестезіолог Романівської районної лікарні Олег Пащинський:


"Потреба людини у кисні залежить від того, яка в неї гіпоксія. В нас 8 чоловік на кисні, в середньому, треба 10 балонів кисню на день. Це якщо немає важких хворих, які потребують підвищеної концентрації кисню. Якщо люди будуть дотримуватись карантинних умов, то через тиждень буде десь до 100 балонів".


У лікарні на 39 ліжко-місць для хворих на коронавірус було 13 кисневих балонів, каже директорка Романівської районної лікарні Ірина Серт. Аби в подальшому всі пацієнти хворі на COVID-19 були забезпечені кисневою підтримкою, жителі смт та району віддали в користування лікарні власні балони.


"На сьогоднішній день (19 жовтня – ред.) в нас на стаціонарному лікуванні перебуває 16 пацієнтів. Кисень нам поставляють з Житомира за нашою вимогою – буває, що машина приїжджає через день, буває – щодня. Ми очікуємо, що показники будуть зростати. Для того, щоб заклад був забезпечений киснем в повному об’ємі, ми звернулися до населення нашого району з тим, щоб вони нам дали в оренду вільні балони, в кого вони зараз не використовуються. Вчора буквально одразу передзвонила одна людина, яка дає 4 балони, і сьогодні вранці нам віддзвонились ще 2 людини, які нам дають по балону".


19 жовтня на брифінгу в Житомирській облдержадміністрації заступниця голови ОДА Наталія Остапченко повідомила, що для медичних закладів області, які лікують хворих на коронавірус, в держбюджеті передбачено понад 18 мільйонів гривень:


"Зараз маємо деяку тривогу з приводу постачання кисню. Але сьогодні урядом вирішується питання щодо забезпечення збільшення обсягів кисню. Що стосується фінансової допомоги, державним бюджетом передбачено для Житомирської області 18 мільйонів 400 тисяч гривень для лікарень, які закуповують кисень. Питання з киснем буде вирішено. Ми тримаємо його на контролі".

Вчора

Сторінки:
Нагору