КВІ
Вівторок
16
22:15

​Житомирянин не може заплатити за комірне – не надходять гроші за призначену субсидію

Житомирянин Василь Шульський не може заплатити за комірне, бо на його картку соціальних виплат не надходять гроші за призначену субсидію. Чоловік оформив субсидію своєчасно ще у грудні минулого року.

"Я одержую пенсію 4750 гривень, а 4400 треба заплатити за комірне, – каже Василь Шульський. – Я заздалегідь подав заявку на оформлення субсидії. В соцзахисті мені пояснили, що мені нарахована субсидія за грудень, січень і лютий. Я запитав, коли буде виплата, і мені сказали, що у березні. В такому випадку я не знаю, як мені бути з комірним. Я заплатив за січень: за воду, газ, електроенергію, сміття, крім опалення. Сума в мене вийшла 1230 гривень, ще залишається проплатити 3178 гривень за опалення. А зробити цього я не можу. На банківську картку для нарахування субсидії ще жодної копійки за ці місяці не надійшло".


Щоб не стати боржником і не втратити субсидію, чоловік звернувся в управління соцзахисту свого району. Заступниця керівника управління соцзахисту населення Корольовського району Лілія Процюк йому пояснила, що призначена у грудні субсидія надійде у березні за три місяці: грудень, січень, лютий на загальну суму 9036 гривень.


Кореспондентам Суспільного Лілія Процюк розповіла, що заяву чоловіка своєчасно розглянули, своєчасно зробили запити до житлово-комунальних підприємств, державної податкової служби та до пенсійного фонду. Лілія Процюк каже, що через те, що відповідь на запит від водоканалу надійшла 4 лютого, тому протягом 10 днів, 12 лютого, зробили призначення:


"27 лютого ми зробимо заявку, в тому числі із сумами нашого заявника, для того, щоб отримати кошти. І ці кошти у березні перерахують на банк. Чинним законодавством передбачено, що субсидія не призначається лише тоді, коли є заборгованість понад три місяці. Тобто для призначення субсидії з травня 2021 року нас цікавитиме заборгованість станом на 1 лютого, отже обов'язково має бути все проплачено за січень".

Вчора

Сторінки:
Нагору