БЕР
Вівторок
19
06:30

​Житомирських футболістів продіагностували на COVID-19

33 гравцям Житомирського футбольного клубу "Полісся" перед товариським матчем із київськими динамівцями зробили ПЛР-тестування на COVID-19. За словами тренера команди Сергія Шищенка, дослідження провели безоплатно.

Футболіст клубу "Полісся" Марат Даудов розповів Суспільному, що така процедура його не лякає Він сподівається, що результати тестування будуть негативними, бо останнім часом він разом та інші футболісти "Полісся"постійно перебувають в ізоляції на спортивній базі у селі Березино під Житомиром.


Разом із командою робити дослідження до лабораторії прийшов і тренер футбольної команди Сергій Шищенко. За його словами, тестування для спортсменів – обов’язкова вимога в умовах поширення коронавірусної інфекції. "У нас невдовзі чемпіонат починється, тож, без результатів ПЛР-тестів на COVID-19 ніяк", - сказав Сергій Шищенко.


Володимир Галайба, керівник дитячої міської лікарні, розповів, що в Житомирі спортсменів діагностували безоплатно вперше.


Володимир Галайба: "Вартість одного ПЛР-тесту 998 грн. Ми сьогодні робимо їх безплатно. Гроші за це виділили з міського бюджету".


За словами заступниці Житомирського міського голови Марії Місюрової, на проведення ПЛР-діагностики на коронавірус деяким категоріям населення з міського бюджету передбачили 2 млн. грн.


"Гроші виділялися і на створення лабораторії, і на витратні матеріали. Ми можемо робити ПЛР-дослідження нашим медичним, педагогічним працівникам і нашим футболістам, зокрема комунальному закладу футбольний клуб "Полісся", - сказала Марія Місюрова. За її словами, безоплатне тестування на COVID-19 передбачили для учасників АТО/ООС, яких госпіталізували на стаціонарне лікування.

Вчора

Сторінки:
Нагору