КВІ
Четвер
25
03:16

​Житомирський ліцей №1 увійшов в десятку кращих шкіл України

За результатами ЗНО учнів Житомирський ліцей №1 увійшов до десятки кращих шкіл України. Рейтинг з такими даними опублікував ресурс "Освіта UA". Навчальний заклад став десятим за результатами оцінювання з математики та третім – з української мови.

Андрій Журавльов та Андрій Єфіменко навчаються у випускному класі, хлопці згадують: коли майже чотири роки тому прийшли до ліцею зі звичайної школи, було важко, але зараз вони вже готуються до 190 плюс балів на ЗНО.


За словами Андрія Журавльова, велике значення має учнівський колектив школи, у якому кожен прагне знань, а не просто зірвати дисципліну, погратися чи поговорити.


Вчителі ж кажуть, що після шкіл до них приходять діти з різним рівнем знань, аде вже до кінця навчання більшість з них може похвалитися відмінними результатами. Секретів немає, говорить вчителька математики Зоя Москальчук, головне – любити дітей та свою роботу і бути для учнів справжнім другом:


"У нас бувають діти, які не знають, але, тут наше завдання як вчителя, в першу чергу, з’ясувати, що він знає, а що не знає. Якщо чогось не знає, у нас існують спеціальні уроки, де ми допрацьовуємо їх прогалини в знаннях, вирівнюємо ці знання, виводимо їх на приблизно однаковий рівень, а потім вже разом поступово рухаємося вперед до здобуття нових знань".


Зі слів вчительки української мови та літератури Наталії Герасимчук, недостатньо знати лише свій предмет – треба постійно займатися саморозвитком:


"Ти ще маєш дуже багато знати, окрім мови та літератури: коли тобі подобається "The Beatles", ти знаєш, хто такі "The Animals", коли їдеш на роботу під "Hotel California". Коли ти знаєш, що таке Формула-1 і хто такий Райконен. Або буквально сьогодні запитала, хто такий Зінченко, в якому він клубі зараз грає".


Директор Житомирського міського ліцею № 1 Юрій Кошевич розповів кореспондентам Суспільного, що, окрім сучасних вчителів, успіху ліцею вдається досягнути за рахунок організації навчального процесу, який відрізняється від того, що практикують у звичайних школах. Так, у ліцеї проводять конкурсний відбір, діти вчаться по підгрупах, а заняття проводять у формі пар.

Вчора

Сторінки:
Нагору