БЕР
Вівторок
19
12:06

​Наталія Остапченко: Бустерне щеплення допоможе поновити захист від коронавірусу. ВІДЕО

На цьому сьогодні, 17 січня, наголосила перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко під час щотижневого онлайн-брифінгу щодо епідемічної ситуації в області та вакцинації від COVID-19. Також вона повідомила, що протягом минулої доби в області виявили 252 інфіковані та 1 людина померла від ускладнень, викликаних коронавірусом. Усього за період пандемії встановлено 3284 летальні випадки від COVID-19.

«Загалом у стаціонарах сьогодні лікуються 368 хворих на коронавірус. Кисневу підтримку отримують 225 людей. Під апаратами ШВЛ – 21 хворий», – розповіла Наталія Остапченко.


Перша заступниця голови Житомирської ОДА зауважила, що пацієнти, які пройшли повний курс вакцинації, у рази менше госпіталізуються до стаціонару, у десятки разів менш тяжко хворіють та вмирають. Можливі поствакцинальні реакції: підвищення температури тіла, ломота, але вони швидко проходять і не йде у жодне порівняння з тими ускладненнями, які може спричинити COVID-19.


«Бустерне щеплення допоможе поновити захист від коронавірусу, особливо актуальна ця процедура для літніх людей та людей із супутніми захворюваннями. Саме тому закликаю усіх не зволікати з отриманням як і базового курсу вакцинації, так і «бустеру», адже на сьогодні це єдина можливість вберегтись від небезпечних наслідків коронавірусної хвороби», – наголосила Наталія Остапченко.


Вчора

Сторінки:
Нагору