БЕР
Вівторок
19
07:53

​Володимир Піньковський: Липень - доволі насичений на політичні події, що будуть впливати на найближче майбутнє

Доброго дня шановні пані та панове, які цікавляться перебігом політичних подій на Житомирщині та небайдужі до персон, які її представляють. І так, пройшла основна частина липня місяця, яка була доволі насичена на події політичного змісту, що внесли суттєві корективи на сьогодні та будуть впливати на найближче майбутнє.

03 липня відбувся з’їзд нової партії ПроПозиція, яку представляла численна делегація з Житомира на чолі з міським головою Сергієм Сухомлином. Думаю, що у багатьох міських голів обласних центрів, і не тільки, є реальна перспектива переобратися на наступний термін завдяки, ну просто колосальному збільшенню міських бюджетів порівняно з попередніми періодами. Жителі не можуть не побачити певне оновлення інфраструктури міст, яке пов’язують не з питаннями децентралізації та передачі частини державного бюджету на користь місцевим (збільшенням бюджету міста в 2006 році – 65 мільйонів гривень - бюджет 2020 року 2, 5 мільярди гривень) майже в 40 раз, а з вмілим керуванням нинішніх очільників міста його менеджменту. Виходячи з цієї тези, всі нинішні міські голови можуть вести себе впевнено і доволі спокійно, для них це доля везіння і певна фора.


А ось щодо заведення в Житомирську міську та інші ради фракцій під назвою «ПроПозиція», то тут у мене великі сумніви, адже, ні мешканці міста, які восени стануть виборцями, і гадки не мають про таку політичну силу та зовсім не ототожнюють Сергія Сухомлина з вище названою політичною партією. Правда, якщо за 1-2 місяці з центральних телеканалів будуть 24 години литися реклама та інший контент про цю політичну силу, а місто Житомир повністю заклеїти рекламою про - ПроПозицію, то не виключено, що це може спрацювати, і партія може мати певні шанси та подолати 5% бар’єр. Тим більше, виборчий бюджет у голови міста практично безмежний виходячи з бюджету міста в 2, 5 мільярди гривень на 2020 рік та і в попередні роки!


05 липня пройшла ще одна цікава подія в с. Немиринці Ружинського району на батьківщині та за участі Павла Жебрівського. Відбулась презентація руху «Бойове Братерство України», і, на думку багатьох авторитетних експертів - це ніщо інші, ніж створення силового крила політичної партії «Європейська Солідарність». Петро Порошенко, добре засвоїв уроки виборчої кампанії 2019 року, де його тотально переслідував «Національний корпус», і, по суті, зривав передвиборчі мітинги та зібрання, а інколи примушував тікати, як то було в Житомирі. Щирі і патріотичні чоловіки з добробутів, кадрові військові та призовники ЗСУ, які насправді пройшли пекло війни, пережили миті поразок і перемог, з великою вірогідністю можуть бути використані в вузько корисливих політичних цілях задля приходу до влади, та, як наслідок перебування у владі, виключно для збагачення та самозадоволення. Прогнозую, що учасники цього зібрання будуть використовуватися ( за безкоштовно і в темну) в заворушеннях, пресингу та переслідування окремих осіб або партій, а потім, при досягненні вище описаних результатів, як завжди, кинуті напризволяще, як то було після Майданів в 2004 та 2014 роках. Організатори цього дійства в приватних та кулуарних розмовах констатують: ми, йому ( Володимиру Зеленському) відпустили максимум два роки, один вже пройшов, час спливає, пора братися за справу!


У мене до минулого вищого політичного керівництва держави в особі президентів: Віктора Ющенка( який до речі мав бути на цьому зібранні), Петра Порошенка та в.о Президента Олександра Турчинова, прем’єр –міністрів: Юлії Тимошенко, Юрія Єханурова, Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана, низки міністрів, до яких Петро Порошенко належав двічі одне запитання, «шановні», хто, чи що Вам заважало \ли протягом 15 минулих років, де Ви були весь час у владі на найвищих державних посадах та керували країною в ручному режимі, суттєво змінити дизайн країни, зруйнувати, а не очолити нинішню корупційну систему управління, налагодити справжні та сталі демократичні інституції, а головне: суттєво підняти економіку та добробут жителів країни? Сьогодні справжні захисники держави Україна взяли участь в формуванні руху «Бойове Братство України» за яким, насправді, очевидно виділяється постать Петра Мальдівського, який збирається скинути та помститися Володимиру Оманському. Скажіть, а Вам, яка суттєва різниця, Мальдівський чи Оманський - все рівно, на жаль, не про – український в тій частині, про яку Ви мрієте та яку Ви собі з ідеалізовано представляєте!


Що стосується інших політичних процесів в області, то вони без перебільшення були бурхливі і насичені. Так, основні бенефіціари ( власники\вигодонабувачі) в області партії Самопоміч – успішно інтегрувалися в новий, на їх думку-перспективний політичний проект Голос. Бердичівлянин Віталій Єйсмонт, у Києві, виграв кастинг у Дмитра Ткачука, який до певного часу представляв ДемАльнс, пройшов велику школу сухомлинівько\порошенківського управління. Безперечно, В.Єйсмонт в першу чергу виграв цей кастинг завдяки наявному економічному потенціалу та взявся забезпечити і управляти цією структуру в області, перетягнув частину нинішніх депутатів від Самопомочі, і планує знову йти до обласної ради вже під новим брендом. Правда, брати хоче на всіх самопоміченців, так, як багато хто з них радше гиря на ногах партії, а ніж крила для злету в цей орган. Євген Яремчук, Юрій Кипоренко та Матвій Хренов, також, розкладаючі яйця в різні корзини, хочуть зайти в раду від Голосу і «помститися» вже колишнім колегам по Зе –команді. Хоча, майже 100 %, нікуди вони не пішли і не підуть від Зе-команди, вони просто і тимчасово знаходяться в «політичні обсервації» коли остаточно домовляться їхні власники\бенефіціари\кінцеві вигодонабувачі та їх фінансові патрони. Отож, потрібно добре розуміти, що ці та багато інших персон, бачить себе в списку цієї політичної сили, бо для них це останній шанс і надія залишитися у владі, а без неї, це просто крах, перш за все фінансовий, і як наслідок, моральний, бо, як Ви знаєте, найприбутковіший бізнес в нашій це перебування у владі, за який не потрібно звітуватися, а ні в деклараціях, ані в податковій інспекції. Констатую, що політичний човен з назвою «Голос» один, і то не багато місткий, балансуючий на межі прохідного 5% бар’єру, а бажаючих розміститися там, як ми бачимо, дужу і дуже багато. Висновок: або керуючий орган цієї партії звільниться від більшості остаточно дискредитованих осіб бажаючих зайняти місце в цьому човні, або човен майже 100 % перекинеться у холодну осінню воду накривши собою всіх подорожуючих - по нещастю…


Ба, можливо найбільша сенсація цього місяця, сама Анжеліка Лабунська представила для керівництва партії Житомирської Батьківщини Олену Розенблат в якості особи, яка буде однією з основних в цьому виборчому циклі. Прогнозую, що Олена, маючи гострий розум та сучасні навички бізнесового управління в українських реаліях, суттєво стрепехне нинішній актив, а то і витисне\викине на політичне узбіччя. І ще, на сьогодні, окрім О.Розенблат, основний VIP актив складається з: Дмитра Крапачова, Віталія Сороки та, знайомтеся - Олександра Онищука. Останній, багато разів та останніх років йшов в політичному тандемі з Олександром Дмитруком, а сьогодні, як бачимо, окремо. Подивимося, чи вдасть давнім друзям та компаньйонам зустрітися в обласній раді в одному залі але в різних його куточках з депутатськими значками на лацканах нових і модних піджаків від ведучих світових брендів?


Aсhtung, aсhtung, офіційної cенсації ще не відбулось але не безпідставно подейкують, що Борислав Розенблат, шукаючи політичного притулку та більш-менш рейтингової партії, прагне взяти під опіку партію Шарія на Житомирщині, аби висунутися та пройти, всього то на всього депутатом обласної ради, та звісна річ, завести свою фракцію! Чи станеться таке, чи ні, покаже найближчий час, але перемовини на високому рівні управління цієї партії ведуться, і справа, як ми розуміємо, тільки в ціні питання, тобто, в вартості франшизи!


З огляду на все це та все інше роблю два важливих висновки:

а) Чимала частина потенційних кандидатів в депутати розкладає «свої яйця» в різні політичні ( родина Розенблатів, Є.Яремчук та Ігор Кипоренко, інші…) кошики бо ловлять передвиборчий тренд, а деяки з них, як то лисиці, заплутують сліди

б) Вартість мандата до Житомирської обласної ради стрімко зросла, як і бюджет самої обласної ради, до якого напряму будуть причетні депутати, яких оберуть восени, а отже, в випадку обрання, певна частини з них не тільки компенсує витрати на виборчий процес ще в перший рік перебування, а далі, буде отримувати значні дивіденди протягом всієї п’ятирічної каденції.


Володимир Піньковський

клуб «Експерти Житомирщини»

Вчора

Сторінки:
Нагору