БЕР
Вівторок
19
09:38

​Я не могла залишатися осторонь у такий скрутний час для кожного, – медсестра інфекційного відділення ЦМЛ №1 у Житомирі

Сьогодні, у Міжнародний день медичної сестри, розповідаємо історію медсестри інфекційного відділення Центральної міської лікарні №1 міста Житомира Юлії Димбровської.

Наразі 23-річна дівчина працює медичною сестрою в інфекційному відділенні у міській лікарні Житомира, а ще не так давно вона проживала та навчалася за кордоном. Проте зараз вона тут, в Україні та в рідному місті, і допомагає у боротьбі з коронавірусною інфекцією.


«Я знала, що якщо я зараз тут, то маю допомагати тим, чим вмію. Я не могла залишитися осторонь у такий скрутний час для кожного», – зазначає Юлія Димбровська.


Вона була медичною сестрою в цьому інфекційному відділенні три роки тому, на цій посаді пропрацювала два роки, і ось знову на тому ж місці допомагає лікувати та рятувати людей. У дівчини так склалася доля, що вона переїхала до Ізраїлю, де продовжує навчатися медичній справі для отримання ліцензії. У березні Юлія Димбровська прилетіла до України на день народження своєї мами, але назад повернутися вже не змогла. Кордони між країнами закрили, авіасполучення відклали до більш безпечного часу.


«Наприкінці березня я не змогла повернутися до навчання. Але поки я в Житомирі, то працюю за фахом у лікарні. Так, з 1 квітня я повернулася до інфекційного відділення. Я розумію, на скільки важлива для країни наразі робота та підтримка кожного медичного працівника», – розповідає пані Юлія.


Колеги та керівництво молодої медсестри зазначають, що дівчина вирізняється наполегливістю та відданістю своїй роботі. Крім того, саме Юлія Димбровська спілкувалася з першим заступником голови ОДА Володимиром Федоренком, коли він здавав аналіз для проведення тестування на визначення коронавірусу. Потім на своїй сторінці у Фейсбуці Володимир Федоренко зазначив, що його вразила історія дівчини, яка сама попросилася працювати до лікарні в інфекційне відділення під час карантину.


«Скільки в неї доброти та людяності, відданості своїй професії. Вона могла залишитися осторонь, але обрала допомогу людям», – написав Володимир Федоренко.


Наразі дівчина продовжує працювати в лікарні, хоча планує повернутися до навчання.


«У мене так склалося життя, що тепер проживаю в Ізраїлі. І все ж планую повернутися назад, адже маю ще завершити навчання. Ми обов’язково переможемо пандемію коронавірусу і кожен зможе жити, як раніше», – підсумовує пані Юлія.


Сьогодні увесь світ шанує працю медиків, і тепер дякують не лише лікарям, але й розуміють нелегку роботу й медичних сестер та братів. Вони завжди поряд з лікарями, вони першими приходять на допомогу. А тепер ще й ведуть боротьбу з коронавірусом.


Вітаємо з Міжнародним днем медичної сестри! Щастя, злагоди та здоров’я, сімейного затишку всім, хто обрав цю професію!

Вчора

Сторінки:
Нагору