БЕР
Вівторок
19
12:08

​Житомирянка - єдина жінка в Хмельницькій області, яка обіймає посаду поліцейського офіцера громади

Капітан поліції Оксана Козловська вже понад 10 років працює «на землі»

Капітан поліції Оксана Козловська не любить кабінетної роботи. Жінка вже понад 10 років працює «на землі» — спочатку в патрульно-постовій службі, потім у службі дільничних, а зараз — поліцейським офіцером Гуменецької тергромади, що на Кам’янеччині. До речі, Оксана — єдина жінка в області, яка обіймає посаду ПОГа.


Оксана Козловська служить в правоохоронних органах з 2007 року. Починала в патрульно-постовій службі Житомира, звідки сама родом. Паралельно вступила до Національної академії внутрішніх справ.


— Працювала я у пішому патрулі, — ділиться спогадами дільнична. — Це робота не для слабких — для сильних та енергійних людей. Адже серед ночі доводилось втихомирювати сімейних дебоширів та інших правопорушників.


Згодом Оксана переїхала до Кам’янця-Подільського, де спочатку працювала у кримінальній міліції у справах дітей, потім — у службі дільничних. Коли на території області стартував проект «Поліцейський офіцер громади», без вагань подала свою кандидатуру і пройшла усі етапи відбору. Зараз Оксана Козловська — єдина в області жінка, яка обіймає посаду ПОГа.


— На цій роботі постійно перебуваєш у спілкуванні — з дітьми, людьми похилого віку, вирішуєш їхні проблеми — розповідає про свою службу Оксана Валеріївна.


Разом з колегами Віталієм Мельничуком та Володимиром Жибаком Оксана Козловська обслуговує Гуменецьку тергромаду, що у Кам’янець-Подільському районі. Громада об’єднує 23 села, де проживає понад 15 тисяч людей.


— Якщо виклики надходять із різних куточків нашої території обслуговування, то за день можемо долати і до 200 кілометрів, — розповідає Віталій Мельничук. — Працюємо з адмінпорушниками, сімейними дебоширами, інколи люди потребують просто юридичної консультації з тих чи інших питань.


Про Оксану і колеги, і жителі села відгукуються дуже позитивно.


— Аби всі поліцейські були такі, як наша Оксана, — говорить Дмитро Хмелюк, староста села Колубаївці. — І люди в селі її люблять та знають, і ми її цінуємо та поважаємо.

Вчора

Сторінки:
Нагору