КВІ
Вівторок
30
00:15

​На Житомирщині керівника природного заповідника викрили на хабарі

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Житомирської обласної прокуратури керівнику природного заповідника повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, вчинене повторно (ч. ч. 1, 3 ст. 368 КК України).

Слідство встановило, що підозрюваний, перебуваючи на посаді в.о. директора природного заповідника «Древлянський», що на північному сході Житомирщини, організував на його території незаконну вирубку дерев.


Лісом-кругляком із природного заповідника він вирішив забезпечити потребу місцевого жителя. Навіть пообіцяв залучити до незаконних вирубок підпорядкованих йому працівників, а також подбати про безпечний вивіз деревини із охоронюваної зони. Йшлося про продаж більше пів сотні кубометрів соснових колод на суму 120 тис. грн.


За свої «послуги» підозрюваний отримав 32 тис. грн неправомірної вигоди. Гроші отримував декількома траншами. Під час одержання чергової частини хабаря, 11.04.2024, в.о. директора викрили та затримали у порядку ст. 208 КПК України.


Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.


Досудове розслідування проводить другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, оперативний супровід – УСБУ в області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору