ЧЕР
Понеділок
17
11:50

​У Житомирі стартує проєкт підтримки представниць родин військових, ветеранів та загиблих

Проєкт безоплатної психологічної допомоги жінкам, представницям родин ветеранів бойових дій, військовослужбовців, які виконують бойові завдання, та родин загиблих представили для служб, військових частин, управлінь, які працюють із сім’ями військових.

«Щоб допомогти людям пережити кризу, ми будемо створювати маленькі групи підтримки, в яких одні люди допомагають іншим (People to people organizations - люди для людей). Тому ми створюємо 3 групи для жінок, з якими будемо працювати: для тих, хто очікує на повернення партнера, чоловіка, брата, сина, хлопця; тих, представниць родин захисників, ветеранів, в яких близькі повернулися із зони бойових дій та третя група — для жінок, які переживають втрату»,— розповідає Вікторія Яремчук, соціальна фахівчиня простору «Вільна».


В групах — не більше семи жінок. Вони матимуть 8 групових занять упродовж двох місяців. Якщо буде необхідність в особистій роботі з психологом – запропонують терапію.

«Групи підтримки є чудовим місцем для пошуку психологічного комфорту, заохочення та прийняття себе іншими. Коли жінка приходить у нашу групу, вона розуміє, що не одна. Отримує інформацію, що таке бойова травма, ПТСР, стрес, як можна поводитися з людиною, яка отримала бойову травму. Ми вчимо людей попереджати свої стани. Пропонуємо техніки «Арттерапії», «Кризової арттерапії», які зарекомендували себе як одні з найкращих в кризових станах», — розповідає психологиня проєкту Алла Буніс.


Заняття групової підтримки будуть проходити у центрі міста, в просторі для дівчат та жінок «Вільна», що знаходиться за адресою: вул.Київська, 19/2. Якщо Ви чи Ваші близькі потребують допомоги – телефонуйте за номером +380984401272 та безоплатно долучайтесь до цього проєкту.

Вчора

Сторінки:
Нагору