КВІ
Субота
27
15:15

​Сергій Сухомлин: Компанія, яка орендує землю, повинна прибрати паркан і зробити доступ до річки на Корбутівці

Компанія, яка орендує землю на Корбутівці у Житомирі і обмежила доступ до річки, повинна прибрати паркан. Якщо фірма цього не зробить, огорожу демонтують рішенням виконавчого комітету.

Про це 17 лютого сказав у своєму відеозверненні на своїй сторінці у мережі Facebook Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


"Минулого тижня Олександр Швецов приходив до Житомирської міської ради з приводу встановленого паркану і обмеженого доступу до річки на Корбутівці. Склали претензію і направили її до компанії, яка орендує цю землю. Це компанія "ОЛСО", яка має прибрати паркан і зробити доступ до берега. Якщо вони цього не зроблять, то наступного тижня на засіданні виконкому приймемо рішення і зробимо демонтаж. Дякую за те, що підказали", — повідомив Сергій Сухомлин.


12 лютого житомирянин Олександр Швецов виставив на своїй сторінці у Facebook відео, в якому розповів про те, що паркан у прибережній зоні річки Тетерів блокує містянам вільний прохід до берега.


Також він повідомив, що звернувся з цього приводу з заявою до Житомирського міського голови Сергій Сухомлина.




15 лютого 2024 року, реагуючи на звернення, яке надійшло на вебресурс "ЕкоЗагроза", державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Держекоінспекції Поліського округу разом із заявником та представниками Житомирської міської ради виїхали на місце ймовірного правопорушення — провулок Річковий у Житомирі та підтвердили описаний у зверненні факт встановлення металевої огорожі, яка унеможливлює доступ до річки Тетерів, що є порушенням статті 88 Водного кодексу України та статті 60 Земельного кодексу України.


"На місце викликали представників Національної поліції, які зафіксували звернення Інспекції про факт правопорушення. Інспекція направила до Житомирської міської ради запит про отримання документів щодо законності встановлення цієї огорожі та щодо власників (користувачів) земельних ділянок", — повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.


Після отримання і опрацювання матеріалів, Інспекція вживатиме заходів реагування згідно вимог чинного законодавства.

Вчора

Сторінки:
Нагору