ТРА
Четвер
2
11:44

​У Житомирі формується дитячий симфонічний оркестр

У Житомирі формується дитячий симфонічний оркестр, який вже проводить свої перші репетиції. До складу оркестру ввійшли більше 30 учнів місцевих музичних шкіл.

Наймолодшим музикантам дев'ять років, найстаршим — 16. В майбутньому планується організація виступів оркестру на концертах по всій Європі. Про це Суспільному розповіла начальниця управління культури міської ради Ілона Колодій.


За її словами, набір до колективу оркестру ще триває, і до нього запрошують не лише дітей із музичних шкіл, але й тих, що там не навчаються.


"На сьогодні у нас є певна основа — це діти, які вже займаються у мистецьких школах. Але зараз ми розміщуємо оголошення про попередні прослуховування для всіх охочих, і вже професіонали-викладачі визначатимуть, хто залишиться", — повідомила Ілона Колодій.


Керівник новоствореного оркестру — викладач Житомирського музичного фахового коледжу Євген Шестаков. Музикант розповів, що формується повноцінний симфонічний оркестр, учасниками якого стануть діти віком від 7 до 16 років.


"Головна мета полягає не в тому, щоб зробити з них суперпрофесійних музикантів. Звичайно, ми будемо виставляти певну планку, щоб підвищувати наш рівень. Але головне, щоб діти спілкувалися між собою та адаптувалися у цій музичній спільноті. У школі вони досить мало спілкуються, а колективне музикування — саме те, що потрібно. Це буде дитяча дружба та спільне музикування. І я щиро вірю, що у нас будуть успіхи в цьому", — сказав Євген Шестаков.


На першу репетицію оркестру прийшли більше 30 дітей, які репетирували композицію "Свіча" українського композитора Мирослава Скорика. Скрипалька Поліна Виноградова, яка упродовж семи років займається музикою, розповіла, що зраділа, коли отримала запрошення долучитися до оркестру.


"Моїй вчительці написали, що шукають дітей для оркестру. І вона відразу сказала мені: "Поліна, ти маєш піти, ти сто відсотків підеш". Насправді я тільки "за", це чудова можливість проявити себе. Думаю, що через три місяці ми зможемо виступити на великій сцені з кількома творами", — говорить Поліна Виноградова.


Зі слів учасниці оркестру скрипальки Маргарити, спочатку вона сприймала музику лише як хобі, яке може швидко набриднути, але тепер планує пов’язати своє життя саме зі скрипкою. У складі оркестрів дівчина виступала кілька разів.


"У концертах в оркестрі є свої особливості. З одного боку це простіше, ніж виконувати сольні номери, а з іншого — потрібно зігратися з кількома десятками музикантів поруч. Коли ти граєш сольно, всі чують, якщо ти зробиш помилку. А в оркестрі головне — зігратися, і тоді навіть якщо ти допустиш помилку, цього не буде так чути. Дійсно важко зігратися разом, бо одні грають щось одне, ти граєш інше і це дійсно трохи важко", — сказала Маргарита.

Вчора

Сторінки:
Нагору