ЧЕР
Вівторок
11
16:28

​Світлана Ольшанська: Вчителі Житомира у 2024 році не залишаться без зарплати

Вчителі Житомира у 2024 році не залишаться без зарплати. Якщо держава недофінансує, то будуть шукати цей ресурс у місцевому бюджеті.

Про це розповіла 20 грудня на засіданні виконкому перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська. Під час презентації проєкту бюджету громади на 2024 рік вона пояснила, яким чином вирішать проблему недофінансування видатків на оплату праці педагогів з державного бюджету.


Директорка департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Діна Прохорчук повідомила, що є незабезпеченість з державного бюджету для виплати зарплати вчителям у сумі 67,1 мільйон гривень.


У відповідь на це Світлана Ольшанська зауважила, що проблема полягає в тому, що зарплата саме педагогічним працівникам має бути забезпечена з державного бюджету.


"Якщо говорити про Бюджетний кодекс України, то це не є повноваженням міста. Це є повноваженням держави. Проте це не означає, що вчителі громади у 2024 році залишаться без зарплати або вона у них зменшиться. Ми щороку, і цього року також, фінансуємо з місцевого бюджету ту заробітну плату, яку недофінансовує держава. І саме на початку року ми показуємо, що цей дефіцит у нас 67,1 мільйон. Якщо держава не профінансує, то, зрозуміло, нам доведеться шукати цей ресурс у місцевому бюджеті. І ми його обов'язково знайдемо", — повідомила Світлана Ольшанська.

Вчора

Сторінки:
Нагору