ЧЕР
Вівторок
11
14:22

​У Житомирі на сесії депутати ухвалили бюджет громади на 2024 рік

У Житомирі на сесії міськради 21 грудня депутати ухвалили бюджет громади на 2024 рік. На видатки для підтримки сил оборони та безпеку передбачили понад 315 мільйонів гривень.

У кошторисі громади загальні доходи заклали у сумі 4,5 мільярди. На підтримку сил оборони та безпеку передбачили суму понад 315 мільйонів гривень. За такий бюджет проголосували 30 депутатів міськради.


Раніше Суспільне писало, що у проєкті бюджету на підтримку ЗСУ передбачали 285 мільйонів 900 тисяч гривень. Під час сесії перша заступниця міського голови Світлана Ольшанська повідомила, що в ході обговорення проєкту до цієї суми додали ще 30 мільйонів — реагуючи на звернення та запити військових.


Згодом, за словами міського голови Сергія Сухомлина, на підтримку ЗСУ гроші ще додаватимуть.


"Видатки бюджету громади на 2024 рік спрямовані, в основному, за трьома напрямками. Це видатки на освіту та охорону здоров'я, видатки на підтримку діяльності стратегічних галузей та на підтримку ЗСУ", — сказав Сухомлин.


Перед сесією, на засіданні міськвиконкому, Світлана Ольшанська розповідала, що бюджет громади на наступний рік буде бюджетом утримання та виживання.


Також у процесі обговорення проєкту бюджету йшлося про те, що у наступному році прогнозується дефіцит грошей на фінансування освітян. Але вчителі без зарплати не залишаться — гроші на виплату зарплати шукатимуть із місцевих ресурсів.


Серед доходів до бюджету громади на 2024 рік очікується надходження від міжнародних фінансових організацій. Зокрема, у бюджет ця частина доходів скала 382 мільйони гривень.

Вчора

Сторінки:
Нагору