ТРА
П'ятниця
17
09:11

​Через шахрайські схеми ще четверо бердичівлян втратили понад 65 тис грн

Лише упродовж кількох останніх днів четверо бердичівлян втратили понад 65 тисяч гривень через шахрайські схеми. Вони звернулися до Бердичівського райвідділу поліції із заявами. Нині правоохоронці проводять розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних до правопорушень осіб.

19-річний містянин сподівався отримати матеріальну допомогу, перейшовши за посиланням, розміщеним в одному з онлайн-чатів. Натомість отримав повідомлення про списання 15 тисяч гривень його власних заощаджень. Адже він увів усі конфіденційні відомості для доступу до його банківського рахунку на сторонньому сайті.


А 50-річна заявниця розповіла, що в соціальній мережі натрапила на оголошення про продаж речей за вигідною ціною. Вона перейшла за наданим «продавцем» посиланням, аби переказати завдаток, натомість з її картки зникли майже 6 тисяч гривень.


Місцева пенсіонерка, поспілкувавшись телефоном з «представником банку», втратила понад 37 тисяч гривень. Адже продиктувала йому цифрові коди, що надходили на її мобільний.


Невдало завершилася спроба 55-річної містянки підзаробити онлайн. Жінка в Інтернет-мережі знайшла відповідне оголошення та залишила заявку для зворотного зв’язку. Через деякий час їй зателефонував незнайомець і назвався «фінансовим куратором». Під час телефонної розмови він вказав, що для старту потрібно сплатити деякі кошти. Тож заявниця власноруч переказала 12 тисяч гривень на рахунок нібито власного віртуального кабінету. Однак після переказу грошей онлайн-гаманець заблокувався.


У всіх зазначених випадках розпочаті досудові розслідування.

Вчора

Сторінки:
Нагору