ТРА
П'ятниця
17
06:04

​На території Малинської громади виявлено факти незаконної риболовлі

29 квітня 2024 року під час рейдових заходів, які проводилися державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з прикордонниками та представниками поліції, на території Коростенського району, поблизу с.Українка, було виявлено двох громадян, які, попри нерестову заборону, на р.Ірша за допомогою надувного човна та риболовної сітки здійснювали вилов риби.

На рибалок складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 85 (ч.4) КУпАП (Грубе порушення Правил рибальства – рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову); та 1 протокол - за ст. 85 (ч.3) КУпАП (Порушення Правил любительського рибальства).


У порушників вилучено знаряддя незаконного лову – сітку риболовну ліскову, гумовий надувний човен, колюче знаряддя лову – острогу.


Інспекцією обраховано розмір збитків, завданих рибному господарству внаслідок незаконного вилову риби на р.Ірша, – 1581 грн.


Матеріали будуть скеровані до судових органів.


Нагадуємо, з 1 квітня для створення сприятливих умов проходження нересту розпочинається нерестова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів.


Інспекція звертається до любителів і професіоналів рибної ловлі: будьте відповідальними та дотримуйтесь встановлених заборон під час нересту!


Про порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, просимо повідомляти на телефонну «гарячу лінію»:


✔️ 068-717-03-34; (0412) 46-49-54 (Житомирська область)

✔️ 098-429-86-90; (0362) 62-00-33 (Рівненська область)

Вчора

Сторінки:
Нагору