ЧЕР
Неділя
2
01:40

​У Житомирі фахівці ДСНС навчали лісівників діям в особливий період

16 травня рятувальники провели широкомасштабний тренінг для працівників Столичного лісового офісу ДП «Ліси України» щодо дій в особливий період. Аби захід був продуктивний, організатори вирішили відпрацювати шість напрямків та базуватися більше на практиці й комунікації з аудиторією.

Зокрема, у першу чергу рятувальники нагадали дії працівників за сигналами оповіщення та при евакуації й наголосили присутнім ні в якому разі не ігнорувати їх. Також надзвичайники детально розповіли про види боєприпаси, їх вибухові властивості та продемонстрували на 3Д-макетах особливості їх ідентифікації. На життєвих прикладах разом із присутніми обговорили як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів та щоб не сталося трагедії. Виступ супроводжувався відеороликами та презентацією зазначеної проблематики.


Фельдшер практично відпрацював із присутніми алгоритм зупинки кровотечі шляхом накладання турнікету та тампонуванням. Адже такі знання дозволять почувати себе більш впевненими під час екстремальної ситуації, не розгубитися та вберегти при цьому життя собі й тим, хто потребуватиме.


Крім того, організатори заходу розповіли про основні причини виникнення пожеж та про заходи, яких слід вживати, аби не допустити їх виникнення. Нагадали й про порядок дій при пожежі та як користуватись вогнегасником. Фахівці ж групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувальної частини продемонстрували свій захисний одяг та обладнання, а також засоби індивідуального захисту, що використовується під час ліквідації надзвичайної ситуації, пов'язаної із викидом небезпечно-хімічних речовин.

Вчора

Сторінки:
Нагору