ЧЕР
Неділя
2
16:58

​У Житомирі лікарі власноруч створили закодовані вишиванки для новонародженої малечі

У міському пологовому у Всесвітній День вишиванки народилися троє хлопчиків та троє дівчаток. Для них та їхній матусь лікарі вирішили зробити сюрприз та власноруч виготовили обереги — закодовані вишиті слова.

«Ми це зробили власними руками, а саме закодували слова. Для малечі — це «Україна. Мир. Перемога», для матусь — «Берегиня українського роду», — говорить Світлана Данилюк, завідувачка пологового відділення КП «Лікарня № 1».


Закодовувала слова у вишиванки та наносила візерунок лікар-інтерн Валерія Тарн. Каже, виготовлення 6 боді та 6 футболок зайняло десь годин 14. Ідея кодувати вишиванки у дівчини виникла тоді, коли захотіла передати близькій людині оберіг на фронт. Відтоді Валерія вишиває закодовані слова й дуже втішена, що довелося долучитися до такої місії для породіль та малечі.


Серед матусь, які народили 16 травня, — мама 6 дітей. Саме цього дня у родині зʼявилася дівчинка Вікторія. Пані Людмила вбачає у цьому гарний знак та щиро радіє, що її донечка відтепер матиме оберіг миру та Перемоги.

Вчора

Сторінки:
Нагору