ЧЕР
Понеділок
3
14:03

​У Житомирі правоохоронці проводять обшуки в церковному магазині

Зранку 21 травня у магазині церковної атрибутики "Сінай" на вулиці Театральній у Житомирі проводять обшуки правоохоронці. Про це з місця повідомила кореспондентка Суспільного Житомир Марія Кравчук. За її словами, на місці працюють фахівці Служби безпеки України.

Кореспонденти Суспільного зателефонували до магазину "Сінай" у Житомирі: там спочатку відповіли і привіталися, а потім, не дослухавши, сказали передзвонити і поклали трубку. Після цього слухавку в магазині вже не брали. Інші два номери, вказані на центральному сайті магазину "Сінай" також не відповідали.


Суспільне звернулося за інформацією до уповноважених осіб в СБУ і наразі очікує на коментар.


На сайті магазину "Сінай" вказано, що "Сінай" — це склад-магазин при Свято-Благовіщенському соборі УПЦ, який має філії в Ужгороді, Житомирі, Кропивницькому, а також партнерів у Чернівцях.


"Магазин створений у 2006 році за благословіння секретаря Київскої митрополії протоієрея Віталія Косовського, як магазин-склад для роботи з приходами і храмами Української Православної церкви. Спеціалізується на виготовленні і реалізації церковного начиння, ікон, свічок, православної літератури, літографії та інших виробів для храмів", — вказано на сайті магазину "Сінай".


12:41 — у коментарі Суспільному Житомир речниця поліції Закарпатської області Ганна Дан підтвердила інформацію про те, що наразі ведуться слідчі дії.


"Щодо магазину "Сінай", так, ведуться слідчі. Слідство проводять правоохоронці поліції та СБУ Закарпатської області. Це поки вся інформація, яку можемо озвучити", — сказала Ганна Дан.


13:50 — представниця житомирської філії магазину "Сінай" перетелефонувала Суспільному, проте від коментарів в розмові відмовилася.


"Ми підписали офіційні папери, які не дозволяють нам розголошувати інформацію до завершення слідчих дій. Якщо на це дадуть дозвіл відповідні органи, тоді будемо коментувати", — сказала представниця магазину

Вчора

Сторінки:
Нагору