ТРА
П'ятниця
17
08:23

​У Житомирській лікарні планують придбати експертний апарат УЗД за 7,8 млн

У Житомирській лікарні планують купити новий УЗД апарат, який допоможе діагностувати хвороби серцево-судинної системи. Очікувана вартість апарату 7,8 мільйона гривень.

Комунальне підприємство “Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка” Житомирської міської ради 22 квітня 2024 року оголосило відкриті торги з особливостями на закупівлю апарату УЗД експертного класу з очікуваною вартістю 7 мільйонів 800 тисяч гривень.


Згідно з тендерною документацією комплект апарату має включати в себе рідкокристалічний монітор з діагональю 21,5 дюймів, 12 дюймову сенсорну РК панель, мати можливість підключити не менше 4 датчиків, динамічний діапазон не менше 300 дБ, кількість зон фокусування не менше 8, режим багатопроменевого складеного сканування, збільшення зображення у 16 разів тощо.


У відповідь на інформаційний запит Суспільне Житомир директор лікарні Ігор Кухарук повідомив, що закупівля апарату УЗД здійснюється за кошти які отримує лікарня за надання медичних послуг від НСЗУ для потреб Міського центру ішемічних хвороб та некоронарних захворювань серця (МЦІХНЗС).


“На даний час у МЦІХНЗ наявний один апарат УЗД преміум класу 2015 року випуску. Він не відповідає сучасним вимогам діагностики, не має розширеного кардіологічного пакету. Навантаження на апарат дуже високе, що призводить до створення черг на ультразвукові обстеження пацієнтів стаціонару та веде до затримки встановлення чи підтвердження діагнозу”, – йдеться у відповіді на інформаційний запит.


Ультразвукова діагностика є важливою при надані допомоги пацієнтам з захворюваннями серцево-судинної системи, зокрема на етапі діагностики та моніторингу стану пацієнта, зазначають у лікарні. До 31 грудня 2024 року переможець торгів має поставити обладнання у лікарню.

Вчора

Сторінки:
Нагору