ТРА
П'ятниця
17
14:41

​Завдяки старанням молоді Житомирщина значно посилила свої позиції на майданчику Малої академії наук, — Віталій Бунечко

Сьогодні, 18 листопада, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко відзначив юнаків та дівчат із Житомирщини, які цього року стали переможцями фінального етапу Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук. Так, нагороди отримав 21 молодий науковець. Участь у зустрічі також взяли заступник начальника ОВА Юрій Денисовець та директорка Департаменту освіти і науки ОВА Наталія Осипович.

«З деякими з учнів ми зустрічалися минулого року і ділилися своїми планами, мріями та сподіваннями. Війна, безумовно, тимчасово завадила реалізації цих ідей. Проте, я певен, не зупинила, а навпаки зробила молодих науковців ще сильнішими й стійкішими, готовими до будь-яких викликів на великому життєвому шляху», — сказав Віталій Бунечко.


Як підкреслив начальник Житомирської ОВА, спілкування з талановитою молоддю стало вже доброю традицією. Саме молоді науковці будуть творити майбутнє Незалежної України після нашої Перемоги.



«Завдяки вашим старанням Житомирщина значно посилила свої позиції на майданчику Малої академії наук. Ми отримали вдвічі більше переможців, аніж минулого року. Це дуже тішить, адже талановита і освічена молодь, яка розвивається і працює в різноманітних напрямках, є найпотужнішим локомотивом, який буде рухати нашу область та Державу вперед ще багато років», — додав Віталій Бунечко.


Під час нагородження всіх приємно вразило розмаїття сфер і напрямків наукових робіт, зокрема:

Світлана, досліджуючи бджіл та їхній вплив на врожай, подолала свій страх перед цими комахами;

Сергій опрацював доцільність встановлення сонячних панелей у рідній школі, що дасть можливість майже на повну забезпечити електроенергією весь освітній процес;

Яна популяризує через соціальні мережі українські книги, мотивуючи до читання українською.



Учасники минулих років удосконалили свої напрацювання та презентували нові роботи.


Начальник Житомирської ОВА також зазначив, що перемоги талановитої молоді – це також результат недоспаних ночей перед ноутбуком, який вони не полишали не тільки за робочим столом, а й в укритті, де ховаючись від російських ракет продовжували досліджувати та робити висновки. Плюс ще й постійні онлайн-зустрічі з наставниками, які стали для учнів справжніми друзями.



«Впевнений, що за Малою академією наук – майбутнє. Її учасники – наша гордість. Вірю, що кожен знайде себе в житті та зуміє використати здобуті знання на користь нашої Держави в майбутньому – після нашої великої Перемоги!», — підсумував Віталій Бунечко.

Вчора

Сторінки:
Нагору