ТРА
Субота
18
08:35

​Житомирська облрада вирішила провести аудит по виплатах зарплат у Довбиській школі-інтернаті

У Довбиській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті, де вчителі упродовж трьох місяців не отримують зарплату, Житомирська обласна рада вирішила провести аудит по виплатах зарплат. Таке рішення прийняли на постійній комісії з гуманітарних питань облради, яка проходила 17 січня у приміщенні Житомирської обласної ради.

"Ви набрали дітей без погодження із відповідною комісією обласного управління. Збільшили кількість дітей і збільшили, відповідно, кількість педколективу. Вересень, жовтень, листопад, грудень минули. У вас є сьогодні заборгованість по заробітній платі?" – запитав директора виконуючий обов'язки голови Житомирської облради Володимир Ширма.


Виконуючий обов'язки директора Довбиської школи Вадим Романчук відповів, що станом заборгованість по зарплаті вчителям складає один мільйон гривень 200 тисяч гривень за два місяці 2022 року.


Директор Довбиської школи отримав дисциплінарне стягнення за те, що не подав документи до облради про змінений штатний розпис.


"Як головний розпорядник коштів, департамент освіти і науки не може самостійно, одноосібно приймати рішення про збільшення фінансування для закладу освіти, не маючи на це підстав, – сказала на комісії директорка департаменту освіти і науки облдержадміністрації Наталія Осипович. – Департамент освіти неодноразово повідомляв керівника про те, що необхідно вжити такі кроки, як погодження структури, мережі, штатний розпис, чисельність – все, що передбачено порядком управління об’єктами спільної власності територіальних громад".


Вадим Романчук відповів, що на початок навчального року у період з першого по п'яте вересня, як це визначено процедурою, подав необхідний пакет документів.


"У цьому списку документів – навчальний план, який дається на погодження департаменту освіти. В навчальному плані передбачена кількість класів, кількість навантаження у кожному класі і режим роботи школи. Якщо департамент освіти і науки погоджує навчальний план, відповідно, під цей навчальний план повинні забезпечити фахівців, тобто педагогів, які мають виконувати свою роботу. Це було зроблено", – сказав Вадим Романчук.


Перед початком засідання комісії Вадим Романчук роздав членам комісії звернення про розгляд змін до штатного розпису.


"Чотири місяці вже триває новий навчальний рік. Чотири місяці директору знадобилося, щоб принести звернення до відповідної комісії обласної ради, щоб сьогодні поставити перед фактом вас, депутатів обласної ради. Ми рекомендували у проєкті, який буде проголосований, працівникам звернутися до суду з метою відстоювання власних прав на отримання заробітної плати. Тому що ми бачимо вихід, що працівники можуть лише у судовому порядку довести ті факти, що вони відпрацювали фактичний час і не отримали за це коштів", – сказав на засіданні заступник голови Житомирської ОВА Юрій Денисовець.


Як результат – у Довбиській школі-інтернаті обласна рада вирішила провести аудит щодо виплати заробітної плати.

Вчора

Сторінки:
Нагору