ТРА
Понеділок
20
02:43

​У Житомирі провели в останню путь військовослужбовця Леоніда Мельника

8 травня у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира попрощалися з 36-річним полеглим військовослужбовцем Леонідом Мельником, який загинув 28 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання в зоні активних бойових дій.

Про це Суспільному розповіла директорка Житомирського міського центру соціальних служб Ольга Юрченко.


За її словами, Леонід Мельник народився у Житомирі. Закінчив загальноосвітню школу №7, далі вступив до професійно-технічного училища №1, де здобув робітничу професію. Потім працював у сфері приватного бізнесу.


"Дуже любив спорт, з дитинства займався дзюдо та футболом. Був щирою і відкритою людиною, мав багато друзів. Леонід — це людина, яка любила людей, готовий був віддати останнє, аби у іншої людини було все добре. Добровільно став на захист України з початку березня 2022 року. Служив у лавах територіальної оборони ЗСУ. Мужньо виконував всі бойові завдання, за що отримував відзнаки та грамоти від командування за сумлінне виконання військового обов'язку. Зі своїм бойовим підрозділом брав участь у дуже гарячих точках", — сказала Ольга Юрченко.


Родичі загиблого Героя розповіли, що Леонід був добрим, чуйним і мужнім чоловіком.


"Я його називала мій хлопчик, бо він був моїм першим племінником, і ми його дуже любили. Він був чудовою людиною, просто подивіться, скільки людей прийшло попрощатися з ним. Він з усіма товаришував і ділився останнім. Хай вже війна завершиться і більше не гинуть наші діти", — сказала тітка загиблого воїна Наталія.


"Леоніда я знаю з самого дитинства. Він завжди був добрим і жвавим хлопчиком, ми всі його дуже любили. Він веселий, завжди прийде до нас, співчутливий. Леонід дуже любив обнімати та цілувати всіх. Ну дуже добрим був хлопчиком", — розказала тітка Леоніда Валентина.


"Два роки тому 14 квітня, Леонід прийшов до нас на роботу з дуже красивим букетом троянд та тортиком для своєї мами Світлани. У мене відразу промайнула думка, що, мабуть, він їде на фронт. Потім, коли у мами був день народження, він також зробив їй сюрприз, запросив великого ведмедя. Він робив все для своєї мами, щоб вона тут жила в безпеці і була щасливою. Для Світлани зараз єдиною втіхою є син Леоніда Олександр", — кума матері загиблого військового Рая.


Воїна поховали на Смолянському військовому кладовищі.


Вічна слава та світла пам'ять нашому Герою.

Вчора

Сторінки:
Нагору