КВІ
Понеділок
29
19:49

​Віталій Бунечко: Продовжуємо разом з нашими друзями з Естонії відновлення зруйнованої інфраструктури в громадах на Півночі області

11 липня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом з представниками Комітету з питань Європейського Союзу парламенту Естонії та Посольства Естонської Республіки в Україні ознайомились із ходом робіт на черговому об’єкті, який буде відбудований на Житомирщині за участі естонських партнерів. Йдеться про міст в Малині, який був зруйнований під час одного з авіаційних ударів росіян.

«Зараз транспортне сполучення, фактично розрізаного ворогом навпіл міста, забезпечує тимчасова переправа. Але нормальна життєдіяльність Малина потребує будівництва нового мосту на місці зруйнованого. Проєкт реалізується за кошти Державного дорожнього фонду, а Естонська сторона погодилася виділити на будівництво мосту співфінансування обсягом 1 млн євро. Меморандум про це ми підписали місяць тому на урочистому відкритті побудованого нового дитячого садочку в Овручі за допомогою естонських партнерів», — зазначив Віталій Бунечко.


Очільник області також зазначив, що наразі Центром міжнародної співпраці розвитку Естонії оплачені роботи загальною вартістю майже 16 мільйонів гривень. Це близько 40 % передбаченої допомоги. За рахунок коштів Державного дорожнього фонду оплачені роботи загальною вартістю майже 11 мільйонів гривень. Будівельники запевняють, що роботи будуть завершені до кінця вересня поточного року.


Крім того, естонськими партнерами проводяться публічні закупівлі на реалізацію II черги будівництва садочка в Овручі. Тож невдовзі заклад, який став символом відновлення понівеченої росіянами Овруччини, зможе забезпечувати якісними та безпечними умовами 160 дітей. Спеціально для цього при його будівництві було створено окреме бомбосховище, обладнане усім необхідним для комфортного перебування дітей, навіть у таких надзвичайних умовах.


«Дякуємо нашим партнерам за підтримку та продовжуємо спільну роботу з відновлення Житомирщини», — підкреслив Віталій Бунечко.

Вчора

Сторінки:
Нагору