КВІ
Субота
27
13:50

​Віталій Бунечко: Підписано важливі меморандуми щодо гуманітарного розмінування Житомирщини

Розмінування територій, що постраждали від російської окупації чи терористичних ударів ворога з повітря, залишатиметься актуальним для України та зокрема й Житомирщини ще багато років поспіль. Ми маємо зробити все від нас залежне, щоб прискорити цей процес і не наражати на небезпеку прийдешні покоління.

Саме тому Житомирська обласна військова адміністрація продовжує залучати до проєктів гуманітарного розмінування якомога більше сертифікованих спеціалістів. Зокрема сьогодні начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та заступник начальника ОВА Олександр Федько взяли участь у підписанні меморандумів із ГО «Українська асоціація операторів протимінної діяльності» та ТОВ «ГК ГРУП». Обидві організації вже проводять нетехнічне обстеження потенційно небезпечних територій на Житомирщині та планують залучати до роботи наших ветеранів.


Загалом на Житомирщині вибухонебезпечними предметами можуть бути забруднено майже 75 тис. га. Переважна більшість небезпечних територій – це землі, що використовуються у повсякденній діяльності – ліси, сільськогосподарські угіддя, місця проходження важливих комунікацій та інше.



Вибухотехніки обласного ДСНС за минулий рік здійснили майже 500 виїздів задля перевірки територій та розмінування. Також вони активно залучаються задля знешкодження вибухонебезпечних пасток на деокупованих територіях сходу та півдня України.


“Ми дуже раді, що вітчизняні спеціалісти також доєднуються до цієї роботи. Також ми маємо позитивний приклад реалізації пілотного проєкту з гуманітарного розмінування, ділянки одного з лісогосподарств в Народицькій громадіПевен, що підписання меморандуму, яке відбулось сьогодні сприятиме підвищенню ефективності та темпів робіт із перевірки та розмінування потенційно небезпечних територій області”, — підкреслив Віталій Бунечко.


Також на Житомирщині минулого року відбулася виїзна нарада щодо використання дистанційних засобів для обстеження територій щодо наявності вибухонебезпечних предметів за участі віцепрем’єрміністра Юлії Свириденко та відомого мецената та благодійника Говарда Баффета.

Вчора

Сторінки:
Нагору