ЧЕР
Понеділок
17
19:34

​Борчиня з Житомирщини Ірина Бондар виборола "золото" і стала чемпіонкою Європи U23

Ірина Бондар зі Звягеля здобула золоту медаль на Чемпіонаті Європи з вільної боротьби серед молоді до 23 років (U23). Титул континентальної чемпіонки спортсменка виборола у столиці Азербайджану Баку. Змагання Чемпіонату Європи U23 тривали з 20 по 26 травня.

Про це Суспільному розповів тренер спортсменки Михайло Христосов. За його словами, вихованка Житомирської обласної школи вищої спортивної майстерності Ірина Бондар змагалася у ваговій категорії до 62 кілограмів. У коментарі Суспільному спортсменка розповіла, що у Чемпіонаті Європи серед жінок виграла у чотирьох сутичках.


"Першу сутичку виграла у представниці Німеччини з рахунком 11:0. Далі боролася з представницею Франції і теж виграла — 11:0. За вихід у фінал змагалася з росіянкою і виграла — 11:4. А у фіналі перемогла представницю з Білорусі — 11:0", — розповіла Ірина Бондар.



За її словами, боротьбою вона займається протягом 8 років і за цей час не раз підкорила європейські та світові п'єдестали.


"Я є чемпіонкою Кубку світу з жіночої вільної боротьби (Коралвіль, Айова, США), дворазовою срібною призеркою Чемпіонату світу U-23, дворазовою чемпіонкою Європи U-23, чемпіонкою Європи U-20, бронзовою призеркою Чемпіонату світу U-20", — повідомила спортсменка.


На цьому Ірина Бондар не збирається зупинятися і починає готуватися до Чемпіонату Європи U-20, який відбудеться наприкінці червня у Сербії. Спортсменка навчається у Житомирському агротехнічному коледжі.

Вчора

Сторінки:
Нагору