КВІ
Понеділок
29
16:50

​Брусилівська громада отримає 25 тис євро гранту від U-LEAD

25 тисяч євро на створення комунального центру надання медико-соціальних послуг отримає Брусилівська громада від U-LEAD. Про це розповів Василь Невмержицький, керівник регіонального офісу U-LEAD в Житомирській області

“Брусилівська громада в перші дні вторгнення приймала тисячі переселенців. Це значне навантаження на соціальну інфраструктуру, тому реалізація цього проєкту дозволить створити умови для якісної допомоги незахищених категоріям громадян”, - каже Василь Невмержицький.


Проєкт реалізовуватиме громадська організація "Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги", яка має значний досвід роботи паліативної та хоспісної допомоги.


Проєкт передбачає створення медико-соціального центру у громаді, закупівлю обладнання для його роботи та навчання персоналу. Крім того, буде запроваджено систему моніторингу якості таких послуг та поширення досвіду реалізації проєкту.


Наразі триває підготовча робота, фахівці громадської організації та громади спільно із командою U-LEAD вже найближчим часом розпочнуть перші заходи.


Це інноваційний проєкт, адже досі в Україні немає практики створення таких інституцій саме в малих громадах. Брусилівська громада в Житомирській області та Батуринська громада Чернігівської області реалізовуватимуть такий проєкт з березня по вересень 2023 року.


Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Вчора

Сторінки:
Нагору