КВІ
Понеділок
29
07:16

​Два класи безпеки відкрито на Житомирщині з нагоди Міжнародного дня просвіти з мінної небезпеки

4 квітня рятувальники спільно з поліцейськими та освітянами взяли участь у відкритті двох Класів безпеки у Коростенському районі.

Тепер підростаюче покоління із с. Веселівка Ушомирської громади опановуватиме ази безпеки у класі, створеному на базі місцевого закладу дошкільної освіти. Перший урок у новому класі був особливим: діти отримали від партнерів ДСНС — дитячого фонду UNICEF - продукцію з мінної безпеки та розмалювали містечко, в якому шукали вибухонебезпечні предмети, а ще - розгадували загадки з мінної безпеки та разом з Патроном засвоїли три золоті правила безпеки при виявленні невідомих предметів чи речей — не підходити, не чіпати їх та повідомити про це дорослих чи службу порятунку. А ще дошкільнята приміряли форму спробували себе у ролі рятувальників, посидівши за кермом пожежної автівки.



Ще один клас відкрито сьогодні у Гладковицькому ліцеї, урок у якому теж розпочав екранний герой — сапер Пес Патрон. Загрози та безпека дітей в умовах війни, надання домедичної допомоги одноліткам та корисні поради від поліцеських і рятувальників наблизили школярів на крок до безпекових знань і відповідальності.



Традиційно у класах безпеки навчають основам пожежної, мінної, безпеки, наданню домедичної допомоги, займаються творчістю та опановують ази безпеки на дорогах. Тож освітяни власними силами створили зонування простору та наповнили кожен з них відповідною наочністю та приладдям.


У Міжнародний День просвіти з мінної небезпеки та допомоги у розмінуванні пізнавальні акції, уроки та екскурсії відбулися по всій області, тож юні мешканці впевнено озброїлись знаннями, що допоможуть вберегти життя.


Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору