ТРА
Четвер
16
01:58

​Естонія передала Житомирщині ще 11 автобусів

14 грудня у Житомирі на Соборному майдані Естонська Республіка передала Житомирщині 11 автобусів Iveco Irisbus. Вісім з них отримали громади, по одному – рятувальники Житомирщини, обласний військкомат та Коростенська дитячо-юнацька спортивна школа. Передавав автобуси голова Парламенту естонської республіки Юрі Ратас.

Він, зокрема, сказав про подальшу підтримку Естонією Житомира та області.


"Звісно, ми підемо далі і будемо підтримувати Житомир. Я знаю, що на рівні міст наша столиця планує виділяти допомогу, і ми будемо працювати у цьому напрямку і надалі", – сказав Юрі Ратас.


З початку повномасштабного вторгнення громади Житомирщини передали ЗСУ близько 100 власних автобусів, сказав в коментарі Суспільному голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко. Тому нині, аби довезти дітей до шкіл, в громадах вимушені укладати договори із приватними перевізниками.


"У нас не відбувся тендер на закупівлю автобусів, ми хотіли з обласного бюджету автобуси докупити, на жаль, не вдалося. Тому зараз ми заповнюємо ці прогалини і видаємо автобуси тим громадам, які найбільше своїх автобусів передали на ЗСУ. Зараз зросли ціни на автобуси, томи ми, на жаль, не вклалися в ті суми, які були передбачені. Але я впевнений, що на початку наступного року ми проведемо наступний конкурс, вже збільшивши ціну на автобуси, і будем поетапно автобусний парк відновлювати", – сказав Віталій Бунечко.


14 грудня автобуси отримали вісім громад Житомирщини: Березівська, Білокоровицька, Новоборівська, Пулинська, Словечанська, Старосілецька, Харитонівська та Чоповицька.


Голова Чоповицької громади Михайло Філоненко каже, що цей автобус вже за кілька днів возитиме до школи дітей.


"Сьогодні завдяки цьому естонському автобусу ми закриємо питання підвозу дітей до школи. Дійсно, ми вже подивилися, наскільки комфортно, як обігрів працює, чи буде тепло діткам – ми всім задоволені. Сьогодні одразу після вручення цей автобус поїде у громаду. Там ще буде певна процедура оформлення і вже потім будемо використовувати його під час підвозу", – каже Михайло Філоненко.


Один з автобусів передали коростенській ДЮСШ.


Водій Анатолій Омельчук вже встиг випробувати автобус на ходу. Каже, попри те, що автобуси вживані, попри їхній вік та пробіг у 800 тисяч кілометрів автобус буде комфортний та зручний як для водія, так і для пів тисячі вихованців спортивної школи.


"Ще відчувається, що двигун "шепче" без нарікань, – каже Анатолій Омельчук. – Тут двигуни "мільйонники" і більше, тому сподіваюсь, що все буде добре. Нормальний, теплий, комфортний автобус, дуже легкий у керуванні – одним словом – це іномарка. Тут 41 місце – це можна кілька футбольних команд одразу завезти, наприклад, на змагання".


Всього Естонія передала 26 автобусів, 11 для Житомирщини, 10 – Харківщині, 3 – Полтавщині і 2 для Бучанського району Київщини.

Вчора

Сторінки:
Нагору